PROJEKTAS ,,SPALVOTAS RUDENS VĖRINYS“

Paskelbta: Trečiadienis, 28 Spalio 2015

Rudenėlis jau gerokai  įsibėgėjęs barstydamas savo rudeniškas spalvas ir gėrybes. Rugsėjo – spalio mėn. mūsų darželyje vyko projektas ,,Spalvotas rudens vėrinys“. Projekto metu buvo suorganizuota fotografijų  paroda ,,Sudie, vasarėle!“, kurioje atsispindėjo gražiausios akimirkos, patirti vaikų kelionių bei pramogų įspūdžiai atostogų metu.  Spalis – tikras rudens mėnuo. Į sodus ir daržus atslenkantis ruduo primena, jog ateina svarbus pasiruošimo žiemai metas. O kaip sveikiems ir stipriems pasitikti artėjančią žiemą buvo kalbama ugdomųjų veiklų metu. Gaminamos sveikuoliškos mišrainės, spaudžiamos vaisių ir daržovių sultys. Apie sveiką mitybą priešmokyklinės grupės vaikams pasakojo Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Vesta Stankevičienė.

 

Projektą vainikavo linksma, nuotaikinga šventė ,,Baravyko gimtadienis“. Į salę sugužėjo įspūdingomis vaisių, daržovių, grybų bei lapų karūnomis pasipuošę mūsų mažieji - baravyko gimtadienio svečiai.Baravykas kartu su vaikučiais ir geriausia savo drauge, girios laikraščio korespondente šarka, dainavo daineles, minė mįsles ir klausėsi vaikų deklamuojamų eilėraščių apie rudenį, vaisius, daržoves ir grybus. Daug džiaugsmo jam suteikė gautos išradingos dovanos. Baigiantis šventei baravykas taip pat apdovanojo savo svečius saldžiomis dovanėlėmis.

Džiaugiamės  ir nuoširdžiai dėkojame ugdytinių tėveliams, kurie pademonstravo daug išmonės ir kūrybiškumo aktyviai dalyvaudami  ,,Rudens gėrybių parodoje”, papuošusioje mūsų darželį.

Kiekviena šventė sukuriama iš gerumo, iš žmonių tarpusavio supratimo ir geranoriško bendradarbiavimo, iš truputėlio išmanymo ir žmogaus rankų darbo. Juk tiek nedaug reikia, kad kažkas atsitiktų tokio, nuo ko visiems būtų gera, malonu, džiugu ir linksma.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Logopedė J. Aksomaitytė

Meninio ugdymo pedagogė Ž. Kondrotienė