„Gilė 2013“ lopšelyje – darželyje „Saulutė“

Paskelbta: Antradienis, 15 Spalio 2013

„Žiburio“ gimnazijos 9 – 12 klasių mokiniai, vadovaujami biologijos mokytojos Rasos Kučinskienės šiais metais dalyvauja visuotinėje akcijoje „Gilė 2013“.

Spalio 9 dieną mokytoja su mokiniais aplankė ir mūsų darželį. „Ežiukų“ ir priešmokyklinės grupės vaikučiams pravedė edukacinę veiklą ir pasekė įdomią pasaką.

„... seniai, seniai, gūdžioj girioj, iš nukritusios gilės išaugo liaunas daigelis. Saulutė jį šildė, lietutis laistė, senieji medžiai saugojo nuo vėjų. Daigelis augo ir stiprėjo visų globojamas, kol išaugo didelis ir stiprus medis. Kiekvieną pavasarį ąžuolas pasipuošdavo žaliais lapais, sužydėdavo ir užmegzdavo giles. Rudenį gilės nukrisdavo. Prie ąžuolo ateidavo miško žvėreliai pasimaitinti tomis nukritusiomis gilėmis...“

Baigdami pasaką mokiniai perdavė zoologijos sodo gyventojų prašymą pririnkti kuo daugiau gilių, kad gyvūnėliai turėtų ką žiemą ėsti, nebadautų. Kiekvienam įteikė po gilę ir lapelį tėveliams su prašymu nepatingėti pririnkti tiek gilių, kiek tik telpa. Kvietė giles rinkti visus, visus – ir didelius ir mažus. Daugiausia gilių surinkusios grupės laukia staigmena!

Po to visi kartu spalvinome ąžuolo lapų trafaretus, kuriais papuošėme medelius.

Susitikimo pabaigoje mokytoja R. Kučinskienė kvietė aktyviai dalyvauti akcijoje ir dovanojo mažą ąžuoliuką, linkėdama jį užsiauginti didelį. Pavasarį ąžuoliuką pasisodinsime savo darželio kieme.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtojos: Danutė Ivanauskienė, Sandra Leonavičienė