,,VELYKINIŲ KIŠKUČIŲ ŽAIDYNĖS“

Kategorija: 2023-2024 m.m. Paskelbta: Antradienis, 09 Balandis 2024 Autorius Super User

Vasario 5 – balandžio 4 d. Prienų lopšelis–darželis ,,Saulutė“  organizavo Prienų rajono ikimokyklinio amžiaus vaikų projektą ,,Velykinių kiškučių žaidynės“. Projekto partneriai: Prienų kūno kultūros ir sporto centras, Prienų švietimo pagalbos tarnyba. Projekto tikslas - didinti ikimokyklinio amžiaus vaikų fizinį aktyvumą, tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį ir skatinti Prienų rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą.

Balandžio 4 dieną Prienų kūno kultūros ir sporto centras skambėjo nuo vaikų juoko. Į projekto baigiamąjį renginį  ,,Velykinių kiškučių žaidynes“ susirinko vaikų komandos iš  Jiezno, Stakliškių, Balbieriškio, Pakuonio, Išlaužo  ikimokyklinių ugdymo skyrių, taip pat dalyvavo Prienų l. –d. ,,Gintarėlio“, Prienų  l. –d.  ,,Pasakos“ ir dvi komandos iš Prienų l. –d. ,,Saulutė“. Į renginį atvyko ir svečių: Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė, Prienų švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Aldona Kaminskienė, Prienų l. –d. ,,Pasaka“ direktorė Rita Anušauskienė ir Prienų l. –d.  ,,Pasaka“  direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rima Brudnienė.
                 Žaidynes atidarė mažieji l. –d.  ,,Saulutė“ ,,Sūkurio“ šokėjai. Susirinkusius vaikus pasveikino Prienų l. –d.  ,,Saulutė“ direktorė Rita Drazdauskienė, Prienų rajono savivaldybės administracijos švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė. Visi susirinkę sugiedojo Lietuvos himną. Paskelbus žaidynių pradžią IU vyresnioji mokytoja Laura Revinskienė visus pakvietė bendrai mankštai. Atlikus mankštą,  vaikai išsiskirstė po aikšteles, kuriose buvo paruoštos penkios estafetės. Vaikai turėjo atlikti įvairias užduotis:  mėtė kamuoliukus, nešiojo medinius kiaušinius, įveikė kliūčių ruožą ir t.t.. Pasibaigus rungtynėms vaikams buvo įteikti l. –d. ,,Saulutė“ apdovanojimai – nugalėtojų medaliai.  Prienų švietimo pagalbos tarnybos padėkos buvo įteiktos vaikams ir juos varžyboms parengusioms mokytojoms. Prienų rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko padėkomis už nuoširdų darbą organizuojant rajoninį ikimokyklinio amžiaus vaikų projektą ,,Velykinių kiškučių žaidynės“ apdovanotos: Prienų l. –d. ,,Saulutė“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vaida Aleškevičienė ir IU vyresnioji  mokytoja Laura Revinskienė.

Komandas išlydėjome su plačiomis šypsenomis. Puiki nuotaika buvo pastebima ir vaikučių, ir mokytojų veiduose. Juk pavasarį taip smagu švęsti šventes ir dalintis džiaugsmu.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

IU vyresnioji mokytoja Laura Revinskienė

Peržiūros: 199