Sveikiname laureatus!

Kategorija: 2011 - 2012 m.m. Paskelbta: Penktadienis, 16 Gruodis 2011 Autorius Super User

Gruodžio 16 dieną ,,Žiburio“ gimnazijoje vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso “Dainų dainelė” rajoninis etapas. Jame dalyvavo 12 kolektyvų iš įvairių rajono ugdymo įstaigų. Iš jų 6 pateko į tolimesnį etapą. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės mūsų darželio mažąja soliste Luka Uogintaite bei dviem šauniais muzikantais - Elvinu Bagdanavičiumi ir Luku Buinicku, kurie tapo rajoninio turo laureatais. Sausio 18 dieną jie vyks į  Marijampolę, kur drauge su Birštono, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Prienų,  Šakių, Vilkaviškio miestų ir rajonų dainorėliais varžysis dėl patekimo į Respublikinį etapą ir galimybės dainuoti televizijoje.

Linkime jiems didelės sėkmės!

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė” tai vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių. „Dainų dainelė“ siekia puoselėti dainavimo kultūrą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. ,,Dainų dainelėje”  dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 6 iki 19 metų. Šiemet konkursas vyksta 20 kartą. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis,  ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Konkurse nuo 1974 m. dalyvavo per 200 000 vaikų.

Džiugu, kad Lukutė, Elvinas ir Lukas, jau ne pirmieji garsins ne tik mūsų darželį, bet ir Prienų miestą ,,Dainų dainelėje“. 2006 m. buvęs mūsų darželio ugdytinis M. Kutulis su instrumentine grupe dalyvavo zoniniame etape Marijampolėje, 2008 m. ir 2010 m. mergaičių vokaliniai ansambliai įveikė ir zoninį etapą, dainavo televizijoje. 2008 m. laimėtas žiūrovų simpatijų prizas.

Tikimės, kad ir šiais metais pasiseks!

 

Meninio ugdymo pedagogė metodininkė Ž. Kondrotienė

Peržiūros: 431