Edukacinė išvyka į Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą

Atnaujinta: Antradienis, 08 Spalio 2019

Gražų gegužės rytą „Voveriukų“, „Ežiukų“ ir „Pelėdžiukų“ grupių vaikučiai su auklėtojomis Jolanta, Danguole ir Lidija išsiruošė į Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Kelionė pėsčiomis privertė vaikus susikaupti, atidžiai stebėti kelio ženklus, saugiai eiti per pėsčiųjų perėjas.

Gaisrinės patalpose mus su šypsena pasitiko gelbėjimo tarnybos inspektorė Rūta Palaimaitė – Jonaitienė, budinčios pamainos skyrininkas Darius Butkevičius bei ugniagesiai gelbėtojai. Ugdytiniai buvo pakviesti apžiūrėti įvairias patalpas ir įrenginius. Paskui patekome į didžiulį garažą, kur pareigūnai mažuosius smalsuolius supažindino su ugniagesių automobiliais. Kiekvienas turėjo galimybę atsisėsti į jį ir pasijusti tikru gelbėtoju. Atidarius mašinos duris, ugniagesiai pademonstravo, kaip veikia žirklės metalui pjaustyti, papasakojo, kaip gesinamas gaisras. Taip pat turėjo galimybę pasimatuoti šalmus, patikrinti batų, įvairių darbo įrankių svorį. Gelbėtojas atkreipė dėmesį ir į tai, kad vykstant į gaisro vietą, lengvieji automobiliai praleidžia ugniagesių mašiną net ir degant raudonam šviesoforo signalui. Ugdytiniai ugniagesio komentarų klausėsi labai susidomėję. Vaikai grįžo į darželį kupini įvairių minčių ir įspūdžių.

Skaityti daugiau: Edukacinė išvyka į Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą

Festivalyje ,,Velykinis futboliukas“

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 10 Spalio 2019

Š. m. balandžio 3 d. LFF iniciatyva Prienų lopšelio - darželio ,,Saulutė” mažieji futbolistai buvo pakviesti dalyvauti Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų festivalyje ,,Velykinis futboliukas”. Festivalis skirtas skatinti vaikų fizinį aktyvumą, pozityvų požiūrį į kūno kultūrą bei sportą. Šventės tikslas skatinti vaikų fizinį aktyvumą tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį, ugdyti norą domėtis savo tautos tradicijomis, žaisti futbolą remiantis senuoju etnokultūriniu paveldu.

Į Vilniaus Edukologijos Universitetą išvyko 11 mūsų darželio vaikučių, auklėtoja Laura Revinskienė ir priešmokyklinio ugdymo pedagogė Sandra Leonavičienė, taip pat prie grupės prisijungė  ,,Voveriukų” grupės vaikučių  mamytės Edita Masienė bei Viktorija Pranckevičienė. Kelionė vaikams suteikė daug džiugių akimirkų, kai kuriems tai buvo pirmoji išvyka autobusu, pirmoji kelionė be mamos ir tėčio. Vaikai atrado vietų, kuriose ura lankęsi su tėveliais, pro autobuso langą stebėjo Aukštadvario, Trakų peizažus, važiuojant per Vilnių pasitikrino savo žinias apie Lietuvos sostinę. Šventė praėjo labai smagiai, vaikai noriai ir entuziastingai įsitraukė į organizuojamus žaidimus, šokius, veiklas. Žaisdami įvairius lietuvių liaudies žaidimus vaikai susipažino su papročiais, tradicijomis, išmoko liaudies šokio elementų, lavino vikrumą, orientaciją.

Skaityti daugiau: Festivalyje ,,Velykinis futboliukas“

,,Ar Jūs žinote, ar ne, ką vadinam gimtine?“

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 10 Spalio 2019

Vasaris ir kovas dovanoja mums dvi širdžiai brangiausias šventes. Mes švenčiame Lietuvos Laisvę. Lietuvos Nepriklausomybės dienai paminėti mūsų darželyje taip pat vyko renginys ,,Ar Jūs žinote, ar ne, ką vadinam gimtine?“, į kurį visus sukvietė priešmokyklinės grupės vaikučiai, jų auklėtoja S. Leonavičienė ir meninio ugdymo pedagogė Ž. Kondrotienė. Šventės metu vaikučiai sveikino Tėvynę dovanodami jai savo skambias eiles ir daineles. Ši šventė – puiki pilietinio, patriotinio, tautinio ugdymo pamoka mūsų mažiesiems.

Skaityti daugiau: ,,Ar Jūs žinote, ar ne, ką vadinam gimtine?“

„Jei margučiai neriedės, tai vaikučiai nedidės“

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 10 Spalio 2019

Velykos - viena gražiausių pavasario gamtos atbudimo švenčių. Kovo 28 d. „Voveriukų“ grupės vaikučius aplankė du nuostabūs Velykiniai kiškučiai, kurie papasakojo Velykų šventimo tradicijas, margučių spalvų reikšmes, kodėl marginami kiaušiniai. Buvo žaidžiami žaidimai – rateliai, atliekamos kūrybinės užduotys, rungtys. Vaikai noriai minė mįsles, atsakinėjo į klausimus.

Skaityti daugiau: „Jei margučiai neriedės, tai vaikučiai nedidės“

Projektas „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 10 Spalio 2019

Prienų lopšelis-darželis „Saulutė“ dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos ilgalaikės masinio futbolo užimtumo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ ikimokyklinio ugdymo įstaigoms skirtame projekte „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“.

Projekto tikslas – naudojant žaidimus ir pedagoginę „smagaus futbolo žaidimo koncepciją“ populiarinti futbolo žaidimą, į veiklą įtraukiant darželio bendruomenę ir tėvelius. Žaidimas vyksta uždarose įvairaus tipo patalpose, žaidžiant trys prieš tris.

Prienų lopšelis-darželis „Saulutė“ kartu su kitais 24 Respublikos darželiais laimėjo teisę vykdyti įstaigoje šį projektą. Jo įgyvendinimas vyko keletu etapų.

Skaityti daugiau: Projektas „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“