,,Tau, mamyte"

Paskelbta: Ketvirtadienis, 10 Gegužė 2012

Pirmasis gegužės sekmadienis – Motinos diena. Tai visų laukiama tauriausia šventė. Mama – tai visų mūsų pradžia, tai saulės šviesa, tai namų siela. Dėkojame jai už gyvybę, už tai, kad vaikštome šia žeme. Motinos balsas mums, tarsi, ramybės muzika. Norėtume jai nuskint saulę ir surinkt visas žvaigždes. Deja, to padaryti negalime, nors mes ją labai mylime, tačiau galime ištarti nuoširdų ačiū  už jos meilę, rūpesčius ir pasiaukojimą.  

Motinos vardas – palaimintas burtažodis, nušviečiantis kelią. Yra sakoma, kad motina tris namų kerteles laikanti. Just. Marcinkevičius yra pasakęs: „Yra vienas žodis, kuris lydi mus nuo lopšio iki karsto. Visa, kas buvo gera, šviesu ir linksma, kas skaudėjo, kas buvo baisu ir alkana mumyse – šaukėsi meilės, globos ar apgynimo – mama“. Motiną galima palyginti su saule. Ji maitintoja, ji šilumos tiekėja.

Saulėtą gegužės 4 dienos popietę „Ežiukų“ grupės auklėtojos Aušra ir Danutė pakvietė vaikučių mamytes į Joms  skirtą renginį „Tau, mamyte“. Vaikučiai eilėraščių posmais ir dainelėmis išsakė mamytėms, kaip karštai jas myli, švelniai ir atvirai išreiškė savo jausmus. Renginio pabaigoje vaikučiai pasveikino mamytes, įteikdami savo pagamintą darbelį – pavasarinę šakelę. O mamytės vaikučius pakvietė prie  vaišių stalo.

Pabūti drauge ir pasiklausyti pačių šilčiausių žodžių mamytes pakvietė ,,Pelėdžiukų“  bei ,,Boružiukų“ grupių vaikučiai.

 

 

 

Auklėtojos: A. Alšauskienė, D. Ivanauskienė