Žiemos palydų šventė “Užgavėnių šėlsmas”

Paskelbta: Antradienis, 19 Vasario 2013

Užgavėnės – viena triukšmingiausių ir linksmiausių žiemos švenčių. Visi su nekantrumu laukiame pavasario, todėl savo trankiu šventimu norime išgąsdinti ir išvyti žiemą. Užgavėnių dieną visada buvo linksminamasi, daug valgoma, ypač mėsiškai, ir sunkesnių darbų nedirbama. Seni žmonės sakydavo – jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi.

Darželyje šiai šventei pradėjome ruoštis jau prieš kelias savaites. Vaikučiai kartu su savo auklėtojomis aptarė Užgavėnių personažus, gamino jų kaukes, mokėsi tradicinių dainelių, žaidimų, šūkavimų.

Užgavėnių dieną  linksmai šurmuliavo visa darželio bendrumenė. Persirengėlis žydukas pakvietė didelius ir mažus rinktis darželio kiemelyje. Linksmai klegėdami, susirinko persirengėliai: Lašininis, Kanapinis, čigonai, raganos, velniai, ubagai,  ožiai. Užgrojus muzikai, visi  linksmai šoko, dainavo, žaidė žaidimus. Lašininis su Kanapiniu tarpusavyje rungėsi tol, kol Kanapinis nugalėjo. Vaikučiai buvo gerai nusiteikę, jie padėjo Kanapiniui virvės traukimo rungtyje, nes tikrai labai laukia pavasario.

Šventės pabaigoje Šeimininkė visus persirengėlius  pavaišino kvapniais ir gardžiais blynais, kuriuos iškepė mūsų darželio virėja. Pasilinksminę ir sočiai prisivaišinę, vaikučiai sugrįžo į grupes. Ten dar ilgai netilo juokai, krečiami pokštai ir šmaikštūs dialogai.

Mažieji darželio ugdytiniai įsitikinę, kad jiems pavyko išvaryti žiemą iš kiemo ir dabar jau sulauksime pavasarėlio.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Meninio ugdymo pedagogė Renata Žibienė