Ugnis draugas ir priešas

Paskelbta: Trečiadienis, 23 Kovas 2016

      Vaikai turėtų žinoti ir suprasti ugnies teikiamą naudą bei kartais daromą žalą žmogui ir aplinkai, žinoti ir gebėti paaiškinti, kas sukelia gaisrą, kaip apsisaugoti, gebėti išsikviesti pagalbą, saugiai elgtis su ugnimi, žinoti ir gebėti adekvačiai elgtis kilus gaisrui.

Net patys mažiausieji turėtų žinoti, kaip elgtis tada, kai kambaryje kas nors dega ar prisirenka dūmų. Jiems reikia išaiškinti, kad gaisro metu pavojinga slėptis po lova ar spintoje, o būtina nedelsiant išeiti iš degančios patalpos, šauktis pagalbos ir kviesti suaugusiuosius. Vaikams iš anksto reikėtų paaiškinti, kaip iškviesti ugniagesius, kam pranešti apie nelaimę, kaip išbėgti iš degančio namo, kuo ir kaip gesinti nedidelį gaisro židinį. Padėti vaikams pažinti jiems gresiančius pavojus ir būdus, kaip jų išvengti, geriausiai žaidimo forma, pasitelkus vaikų vaizduotę, o ne draudimais. Mūsų darželyje daug dėmesio skiriama vaiko saugumui, suteikiama žinių apie neatsargaus elgesio pasekmes, aiškinamasi kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje.

Saugaus elgesio įgūdžių formavimui buvo suorganizuota išvyka į Prienų priešgaisrinę tarnybą. "Voveriukų", "Ežiukų"  bei "Pelėdžiukų" grupės vyresnieji vaikai susipažino su Prienuose dirbančiais ugniagesiais, įgijo žinių apie šios profesijos žmonių darbo specifiką. Taip pat turėjo galimybę pasėdėti gaisrinės automobilyje, pasimatuoti šalmus, patikrinti batų, įvairių darbo įrankių svorį.

Dėkojame priešgaisrinės tarnybos darbuotojams už šiltą priėmimą bei suteiktas žinias!

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtoja Jolanta