Žaidžiame teatrą

Paskelbta: Pirmadienis, 11 Balandis 2016

     TEATRAS – tai menas, apjungiantis daugelį meno rūšių, jis ugdo ir padeda kurtis vaiko pasaulėvaizdžiui, formuoja vertybes ir nuostatas, moko atskirti gėrį nuo blogio, pamatyti grožį gyvenime ir žmonėse. Vaidyba padeda atsiskleisti vaiko saviraiškai, kūrybiškumui, fantazijai, vaizduotei.  Ikimokyklinio amžiaus vaikui vaidyba – jo žaidimų tęsinys.

Žaisti, kurti, fantazuoti, o svarbiausia parodyti, kokie esame puikūs aktoriai panorome ir mes. Kovo mėnesį darželyje vyko projektas ,,Žaidžiame teatrą“, skirtas paminėti teatro dienai. Projekto metu vaikams atskleistos ne tik vaidybos paslaptys, bet suteikta galimybė širdimi pajusti teatro kultūrą, bendravimo džiaugsmą, taip pat buvo gaminamos teatrui skirtos lėlės, kuriamos dekoracijos, parodyti trys įdomūs ir nuotaikingi spektakliai.

Kovo 23 dieną pedagogė Danguolė Mikalauskienė su „Pelėdžiukų“ grupės vaikučiais pakvietė prisijugti ir patirti nuotykių kelionėje - spektaklyje „Pagrandukas“. Spektaklis paremtas lietuvių liaudies pasaka „Pagrandukas“.

Kovo 30 dieną muzikinį spektaklį draugams, bei tėveliams pristatė „Ežiukų“ grupės vaikučiai su savo auklėtojomis - Danute Ivanauskiene ir Inesa Tamošiūniene. Spektaklį vaikai kūrė pagal ukrainiečių liaudies pasaką „Pirštinė“, papildydami ją žaismingomis dainelėmis.

Kovo 31 dieną visi žiūrėjome nuotaikingą spektaklį ,,Vištytė ir gaidelis“, į kurį mus pakvietė auklėtoja Jolanta Juodsnukienė su „Voveriukų“ grupės vaikučiais. Spektakliukas sukurtas pagal lietuvių liaudies pasaką tuo pačiu pavadinimu.

Spektakliuose buvo gausu muzikinių intarpų, dainelių ir šokių. Visiems buvo įdomu ir linksma. Po spektaklių žiūrovai negailėjo garsių plojimų. Laimingi ir pakiliai nusiteikę buvo visi: tiek aktoriai, tiek žiūrovai.

Dėkojame tėveliams prisidėjusiems prie gražaus ir spalvingo projekto.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Auklėtoja I. Tamošiūnienė