Projektas ,,Užaugęs aš būsiu....“

Paskelbta: Sekmadienis, 08 Gegužė 2016

 

Pasaulyje yra daugybė skirtingų žmonių profesijų, su kuriomis susiduriame kiekvieną dieną, eidami į darželį, pietaudami ar apsipirkinėdami. Vaikams labai svarbu ir įdomu sužinoti, ką dirba jų tėveliai, ir kaip atrodo jų darbo vieta. Mažieji dar nedaug žino apie įvairias profesijas bei savo tėvelių darbą, tad pagrindinis projekto tikslas - skatinti tėvelius geranoriškam bendradarbiavimui ir naudingos bei įdomios informacijos apie savo profesiją pasidalinimui.

 Godos ir Simo mamytė pakvietė apsilankyti Prienų socialinių paslaugų centre, kur ji dirba vaikų dienos centro „Pienės pūkas“ socialine darbuotoja. Ji pristatė vaikams savo profesiją, papasakojo apie darbą, kurį atlieka, pomėgius, laisvalaikį, aprodė patalpas. Pamokė kaip pasigaminti gražią dovanėlę mamytei nudžiuginti. Atlikus darbelį vaikučiams buvo paruoštos vaišės.

Gustės tėvelis dirba ARV- AUTO Vairavimo mokyklėlėje, jis kartu su policininke papasakojo apie savo darbą, apie saugų elgesį gatvėje ir policininko profesiją. Žaidė su vaikais žaidimukus apie saugų elgesį, paaiškino kam reikalingi atšvaitai.

Tėvų dalyvavimas vaikų ugdymo procese, yra labai svarbus, suteikiantis ne tik  bendravimo džiaugsmo, bet skatinantis vaikus veikti, atrasti ir džiaugtis atradimais drauge su savo artimaisiais. Dėkojame tėveliams, kurie noriai įsijungė į projektą ,,Užaugęs aš būsiu...“ ir supažindino su savo profesijomis.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 „Voveriukų“ grupės auklėtoja Jolanta