,,Judėjimo savaitė kitaip 2015“

Paskelbta: Trečiadienis, 23 Rugsėjis 2015

Europos judėjimo  savaitė vyksta rugsėjo 21-27 d. daugelyje Europos šalių taip pat ir Lietuvoje. Organizatoriai – Lietuvos olimpinė akademija.  Džiaugiamės, kad šiais metais renginyje ,,Judėjimo savaitė kitaip 2015“ dalyvavome ir mes, renginys vyko rugsėjo 23 dieną. Akcijoje dalyvavo visi vaikai, darbuotojai, prisijungė ir tėveliai. Atlikome smagią, nuotaikingą mankštą, vėliau stojome prie starto linijos ir visi drauge nubėgome 250 metrų ilgio distanciją. Šį kartą nugalėtojų nebuvo, nugalėjo draugystė, gera nuotaika. Manom, kad ir kitais metais aktyviai dalyvausime šioje akcijoje. Džiaugiamės, kad sportinė programa praėjo sklandžiai ir Europos sporto savaitės renginių žemėlapyje suspindės ir vienintelis Prienų rajone dalyvavęs lopšelis-darželis ,,Saulutė“.

 

Lopšelis-darželis ,,Saulutė“ daug dėmesio skiria sveikos gyvensenos propagavimui. Kiekvienais metais mokslo metų pabaigoje vyksta sporto šventė, įgyvendinama ,,Sveikatingumo“ programa, vykdomi projektai ,,Augu sveikas ir stiprus“, ,,Mano šeima“. Bendraujame su Prienų sveikatos biuru, kurio specialistai veda užsiėmimus mažiesiems, supažindina juos su sveikos mitybos įpročiais.

Praėjusiais metais berniukams vyko futbolo užsiėmimai, kuriuos vedė treneris Kęstutis Deltuva. Sportinius šokius ugdytiniams antrus metus veda mokytoja Sandra Lapinskaitė-Valiūnienė. Noriu pažymėti, kad vaikai skatinami judėti nuolat. Vyksta kūno kultūros valandėlės, žaidžiami judrieji žaidimai. Judėjimas – tai sveikata, o sveikata – tai linksmas, sveikas ir laimingas vaikas.

Noriu padėkoti visai lopšelio-darželio bendruomenei, noriai prisijungusiai prie ,,Judėjimo savaitės kitaip 2015“. Pagrindinės renginio organizatorės – auklėtojos  Lidija Kubilienė, Inesa Tamošiūnienė ir Žydrūnė Kondrotienė.

Daugiau renginio nuotraukų portale  kvitrina.com

 

Prienų lopšelio-darželio ,,Saulutė“ direktorė Vilana Petrušienė