ŠV. KALĖDŲ BELAUKIANT...

Paskelbta: Sekmadienis, 27 Gruodis 2015

„ Gerumas, tai Dieviškas žodis,

Nes gėris tiktai iš dangaus.

Gerumą mums Dievas parodė,

Gerumo jis lauks iš žmogaus.

Gerumas, tai žvilgsnis meilingas.

Gerumas švelnumas akių,

Tai žodis meilus, neklastingas,

Išplaukęs iš sielos gelmių“.

Adventas skirtas tam, kad lauktume, tačiau lauktume, nesudėję rankų. Gerumas, nesavanaudiškumas, atjauta ir pagalba – tai pačios didžiausios dovanos ir vertybės, galinčios išgelbėti mus.  Niekada nevėlu skleisti gerumą, o ypač prieškalėdiniu laikotarpiu. Gerumas juk nieko nekainuoja. Šios minties vedina „Voveriukų“ grupės bendruomenė visą gruodžio mėnesį stengėsi parodyti daugiau meilės, gerumo šalia esantiems. Prasidėjus rimties, susikaupimo ir apmąstymų metui, pirmiausia mūsų darželį aplankė Snieguolė su savo nykštukais (Socialinių paslaugų centro darbuotojos su Simo ir Godos mamyte). Jos iniciavo akciją „Dovanokime kojinytes.“

 

Antrą advento savaitę, mus aplankė Nykštukė ir Nykštukas (Joanos tėveliai). Jie vaikus supažindino su Advento tradicijomis ir papročiais, žaidė  Advento laikotarpiui skirtus žaidimus, minė mįsles, visi kartu gamino kalėdinius papuošimus. Už padeklamuotus eilėraštukus vaikai gavo dovanėlių.

Gruodžio 8 dieną darželio vaikučiai susitiko su Kalėdų seneliu. Mažieji parodė Seneliui ką jie išmoko: dainavo daineles, deklamavo eilėraštukus, kartu su tėveliais žaidė žaidimus. Nuotaikingo susitikimo pabaigoje, Kalėdų senelis vaikams išdalino dovanėles. Su Seneliu vaikai atsisveikino kupini nepamirštamų įspūdžių.

Paskutinę Advento savaitę vaikai patys bandė pagaminti žvakeles iš bičių vaško, kurias nutarė padovanoti savo tėveliams ir padėkoti jiems už viską. Šį darbelį atlikti mus mokė auklėtoja Edita.

Stebuklai gimsta netikėtai. Su didžiule jėga įsiveržia į mūsų gyvenimus ir viską pakeičia. Laukdami, kol jie įvyks, nepamirškime, kad galime stebuklus kurti ir patys!

Didelis ačiū visiems „Voveriukų“ grupės tėveliams už aktyvų bendradarbiavimą, nuoširdų bendravimą. Linksmų, gražių švenčių.

Grupės auklėtoja Jolanta