„Sniego karalystė 2016”

Paskelbta: Antradienis, 02 Vasario 2016

2016 m. sausio mėn. lopšelis-darželis„ Saulutė“ su ankstyvojo amžiaus vaikais dalyvavo respublikiniam plenere „Sniego karalystė 2016”, kurį organizavo Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelis- darželis. Pleneras skirtas Motiejaus Valančiaus – dvasininko, istoriko, švietėjo, lietuvių grožinės prozos pradininko, knygelių vaikams „Mikė melagėlis“, „ Vaikų knygelė“ autoriaus – 215 gimimo metinėms paminėti.

Mūsų tikslas: kūrybiškumo, dvasingumo, bei kultūros ugdymas. Dalyvaudami plenere skatinome vaikus domėtis pasakomis, klausytis jų, jas sekti, piešti, nulipdyti jų veikėjus. Taip pat sudarėme sąlygas meninei saviraiškai, panaudojant netradicines priemones: sniegą, ledą, šerkšną.

 

Lopšelio-darželio „Saulutė“ kieme su savo mažiausiais ugdytiniais kūrėme pasakos „ Pagrandukas“ personažus. Diena pasitaikė išties graži, purus sniegas ir krintančios snaigės žadėjo vaikams daug smagių atrakcijų. Žiemą smagu ne tik pramogauti , bet ir tyrinėti, stebėti bei džiaugtis kūrybiniais darbais.

Vaikai išlaisvino savo kūrybą, išliejo ją sniege. O kaip smagu buvo vaikams piešti ant sniego! Jie dažė, purškė  dažytą vandenį  ant sniego, margino jį įvairiomis spalvomis. Rito, lipdė, grožėjosi gautais statiniais bei piešiniais, jų atspindžiais. Tyrinėjo, kas vyksta žiemą su muilo burbulais.

Buvimas gamtoje, gryname ore labai naudingas vaikų sveikatai , o žaidimai su sniegu bene linksmiausia ir įdomiausia veikla žiemą.  Esame laimingi, sudalyvavę  šiame projekte. Vaikai pasisėmė džiugių emocijų, laimingi džiūgavo pasikvietę į žiemos pasaką, savo mylimus personažus.

 

Plenero nuotraukų paroda bus eksponuojama Panevėžio G. Petkevičaitės – Bitės bibliotekos vaikų ir jaunimo skyriuje 2016-02-24 - 2016-03-09, bei skelbiamos interneto svetainėje htpp:\\www.kun.ramanauskodarzelis.lt

 

Auklėtoja

Lidija Kubilienė