Projektas ,,Miestas, kuriame gyventi gera"

Paskelbta: Trečiadienis, 05 Balandis 2017

 

Vis auga auga ant širdies

Skalsiausias trupinys – gimtinė.

                 Just. Marcinkevičius

Gimtinė – tai vieta, kur gimsta, auga, gyvena žmogus. Gimtinė – tai gimtas namas, sodyba, kiemas, medžiai, sodas, laukai, upė...Gimtinė... Joje telpa viskas: mama ir tėtis, svyrančios rugių varpos pakelėje ir mėlynasis Nemuno vingis. Čia ir ošiančio beržo daina ir rami vaiko šypsena.

Vasario ir kovo mėnesiais mūsų darželyje buvo vykdomas projektas „Miestas, kuriame gyventi gera“. Šie mėnesiai pasirinkti ne atsitiktinai. Vasario 16 d. ir kovo 11 d. -  mums, lietuviams, labai svarbios datos. Todėl šiuo laikotarpiu didelį dėmesį skyrėme vaikų patriotiškumo, tautiškumo jausmo ugdymui. Grupėse gaminome trispalves vėliavėles, piešėme pilis, mokėmės eilėraščių, klausėmės legendos apie Prienų miesto įkūrimą.  Nagrinėdami įvairias temas, kalbėjome su vaikais apie mūsų gimtąją šalį Lietuvą, didžiausius miestus, sostinę Vilnių, daugelio gimtąjį miestą Prienus, įžymiausias jo vietas. Ne tik kalbėjomės, bet ir "Pelėdžiukų", "Voveriukų" bei "Ežiukų" grupės vaikams suorganizavome išvyką prie Kęstučio paminklo. Keliaudami, stebėjome tekantį Nemuną,  užsukome į Prienų parapijos bažnyčią, ant „Žiburio kalnelio“, apsilankėme „Ąžuolo“ progimnazijoje, „Žiburio“ gimnazijoje. 

 Vasario mėnesį „Pelėdžiukai“ ir "Voveriukai" dalyvavo respublikinėje akcijoje „Parašyk Lietuvos vardą kitaip“. Vaikai gamino raidelių (Lietuva) karūnėles, tapė didžiulę „širdį“, kurią puošė žodeliais „Aš labai myliu Lietuvą“.             

Tėveliai taip pat įsijungė į šį projektą. Parodai „Mano namai – mano tvirtovė“ kartu su vaikais jie gamino įvairių namų maketus. Vaikų šeimų išradingai bei kūrybiškai pagamintais darbeliais džiaugėsi visa darželio bendruomenė, į darželį užsukę svečiai.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtoja D. Mikalauskienė