Žaidžiame teatrą

Paskelbta: Pirmadienis, 05 Birželio 2017

 Mūsų darželyje jau kelinti metai iš eilės  tradiciniu tapo projektas „Žaidžiame teatrą“. Projektas  vyko ir šiais mokslo metais. Įstaigos pedagogės su ugdytiniais visus žiūrovus nukėlė į nuostabų pasakų pasaulį. Juk vaikučiams taip smagu vaidinti, inscenizuoti.

 Pirmieji į pasakų kelionę leidosi „Pelėdžiukų“ grupės vaikučiai su vaidinimu „Avinėlis beragėlis“, kurį parengė auklėtoja Danguolė Mikalauskienė. „Ežiukų“ grupės ugdytiniai su savo auklėtoja Danute Ivanauskiene  pristatė eiliuotą K. Kubilinsko pasaką „Katinėlis ir gaidelis“, paįvairindami ją muzikiniais intarpais. Nuotaikingą muzikinį spektaklį  „Du gaideliai“ visiems salėje susirinkusiems parodė „Voveriukų“ grupės mažieji aktoriai su savo auklėtoja Jolanta Juodsnukiene ir meninio ugdymo pedagoge Žydrūne Kondrotiene.

Na, o priešmokyklinukai, vadovaujami mokytojos Sandros Leonavičienės suvaidino eiliuotą pasaką „Ropė“. Visi aktoriai drąsiai ir laisvai reiškė save scenoje. Spektakliai buvo perpinti muzikiniais intarpais, dainelėmis, šokiais, kurių mažuosius išmokė meninio ugdymo pedagogė. Visiems susirinkusiems žiūrovams buvo  įdomu stebėti parengtas inscenizacijas, vaidinimus, todėl jie negailėjo garsių plojimų. Linksma ir smagu buvo ne tik žiūrovams, bet ir atlikusiems vaidmenis vaikams. Tėveliams norime padėkoti už gražias aprangas, kuriomis jie pasirūpino ir padėjo įgyvendinti mūsų projektą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Auklėtoja Danutė Ivanauskienė