Rudens paradas „Saulutėje“

Paskelbta: Pirmadienis, 13 Lapkritis 2017

 Ruduo – gamtos pažinimo metas, jis dovanoja daug nuostabių spalvotų akimirkų ir rudens gėrybių – tik spėk viskuo grožėtis ir rinkti, kas po kojomis šnara, čeža, krenta, kutena… Smagu prisirinkus lapų, kaštonų, gilių klijuoti, lipdyti ir piešti...

Spalis – antras rudens mėnuo, primenantis, jog ateina svarbus pasiruošimo žiemai metas. O kaip sveikiems ir stipriems pasitikti artėjančią žiemą buvo kalbama ugdomųjų veiklų metu, nes rugsėjo – spalio mėn. mūsų darželyje buvo vykdomas projektas ,,Auksinis ruduo“. Vaikai  piešė daržoves, vaisius ir kitas rudens gėrybes, mokėsi šia tema eilėraščių, mįslių, dainelių, žaidimų, klausėsi pasakojimų apie daržovių ir vaisių naudą žmogui. Jas ragavo, gėrė jų sultis, gamino įvairias mišraines, o kartu  su  tėveliais kūrė nuostabias rudenines kompozicijas, kurios papuošė mūsų darželio koridorių.

Projektą užbaigėme linksma, nuotaikinga švente ,,Rudens paradas“. Šį kartą visus į gražų būrį susirinkti ir kartu smagiai pasilinksminti pakvietė Dėdė Rudenėlis (darželio tarybos pirmininkas J. Masys) su geriausia savo drauge Šarka (E.Masienė) ir Moliūgėliu (meninio ugdymo pedagogė Ž. Kondrotienė). Į salę sugužėjo vaikučiai pasipuošę įspūdingomis vaisių ir daržovių karūnėlėmis.  Dėdė Rudenėlis atidžiai klausėsi kiekvienos grupės prisistatymo, deklamuojamų eilėraščių, skambių dainelių, po to jis vaikams pateikė įvairių užduotėlių, mįslių. Už aktyvų dalyvavimą šventėje, mįslių įminimą vaikučiai gavo dovanų po didelį greipfrutą. Šventės pabaigoje visos grupės buvo apdovanotos padėkos raštais.

Džiaugiamės  ir nuoširdžiai dėkojame ugdytinių tėveliams, kurie pademonstravo daug išmonės ir kūrybiškumo, dalyvaudami  rudens gėrybių parodoje „Rudens šypsena“.

Smagu buvo pabūti visiems kartu, pasilinksminti, pajusti kūrybos džiaugsmą ir pasidžiaugti auksaspalvio rudenėlio dovanomis.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Auklėtoja D. Ivanauskienė