KALĖDŲ STEBUKLAS APLANKO VISUS

Paskelbta: Ketvirtadienis, 11 Sausio 2018

 Gruodžio mėnesį lopšelyje-darželyje "Saulutė“ vyko projektas "Kalėdų stebuklas aplanko visus". Šio projekto metu vyko įvairūs užsiėmimai. Grupėse vaikučiai gamino darbelius, kalbėjosi su auklėtojomis apie Advento, Kūčių bei Kalėdų šventės tradicijas ir papročius. "Ežiukų" grupėje apsilankiusi viešnia R. Bekešienė, nupynė Adventinį vainiką, suteikė vaikams žinių apie jo kilmę. "Pelėdžiukų" grupėje Adventinį vainiką padėjo pinti Urtės bei Viltės mamytė. "Kiškučių" grupės berniuko Rino mamytė padovanojo vaikams po vardinį kalėdinį žaisliuką, auklėtojos - kiekvienam vaikui po "angeliuką", jais puošė grupės eglutę. "Voveriukų" grupė suorganizavo "Kalėdinį paštą". Grupės tėveliai bei auklėtojos siuntė kalėdinius atvirukus su linkėjimais visai darželio bendruomenei.

Auklėtojos Danguolė, Danutė, Jolanta, Lidija, Sandra bei Inesa savo grupių vaikučiams suorganizavo išvyką į Prienų Krašto muziejų. Ten vaikai liejo Adventines žvakes, klausėsi pasakojimų apie Advento laikotarpį.

Darželyje taip pat buvo suorganizuota vaikų - tėvų darbų paroda "Mes nulipdėm sniego senį". Joje buvo demonstruojami  iš įvairių medžiagų pagaminti kūrybiniai darbeliai. 

Projektas, prasidėjęs eglutės įžiebimo švente ,,Tai eglutė, tai žalia“, kurią pravedė visas būrys nykštukų (meninio ugdymo pedagogė Ž. Kondrotienė, auklėtoja I. Tamošiūnienė ir mergaičių vokalinis ansamblis),  baigėsi švente "Prie eglutės papuoštos". Jos metu vaikai, pasipuošę karnavaliniais drabužiais, šoko, dainavo, deklamavo eilėraščius ir, žinoma, laukė ateinančio Kalėdų senelio. "Kiškučių" grupės vaikučiai, belaukdami senelio, parodė tėveliams spektaklį "Kiškis ir lapė".

Viso projekto metu vaikams buvo suteikta daug žinių, džiugių emocijų, lavintas jų kūrybiškumas, vyko glaudus bendravimas ir bendradarbiavimas su tėveliais.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtoja D. Mikalauskienė