Projektas „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“

Paskelbta: Trečiadienis, 21 Kovas 2018

Prienų lopšelis-darželis „Saulutė“ dalyvauja Lietuvos futbolo federacijos ilgalaikės masinio futbolo užimtumo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ ikimokyklinio ugdymo įstaigoms skirtame projekte „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“.

Projekto tikslas – naudojant žaidimus ir pedagoginę „smagaus futbolo žaidimo koncepciją“ populiarinti futbolo žaidimą, į veiklą įtraukiant darželio bendruomenę ir tėvelius. Žaidimas vyksta uždarose įvairaus tipo patalpose, žaidžiant trys prieš tris.

Prienų lopšelis-darželis „Saulutė“ kartu su kitais 24 Respublikos darželiais laimėjo teisę vykdyti įstaigoje šį projektą. Jo įgyvendinimas vyko keletu etapų.

 Auklėtoja Laura Revinskienė vyko į dviejų dienų mokymus, kuriuose išklausė teorinių žinių kursą ir dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose. Grįžus vedė futbolo pratybas (treniruotes) 74 darželio ugdytiniams. Projekto vykdymo metu nuo 2018 m. sausio 29d.  iki vasario 12 d. įstaigoje futbolo žaidimas ar jo elementai buvo integruojami įvairiose visų grupių veiklose.

Šių metų vasario 28 dieną lopšelyje-darželyje „Saulutė“ vyko projekto „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“ renginys „Augu kartu su futbolu“, kuriame vaikai mankštinosi, šoko,žaisdami futbolą varžėsi tarpusavyje ir su suaugusiais. Suskaičiavus varžybų rezultatus ir paaiškėjus, kad laimėjo „draugystė“ šventę vainikavo apdovanojimai. Vaikams buvo įteikti diplomai, medaliai ir dovanėlės. Ypač vaikus nudžiugino saldžios dovanos, kurias padovanojo darželio ugdytinių Dominyko ir Žygimanto tėtis Egidijus Visockas.

Šventės „Augu kartu su futbolu“ metu patirtos emocijos įkvepia tęsti ir toliau augti. Todėl pasibaigus šventei projekto „Futboliukas. Kiškis Hansas žaidžia futbolą“ veiklos darželyje nesibaigia.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 Direktorė Rita Drazdauskienė