„Jei margučiai neriedės, tai vaikučiai nedidės“

Paskelbta: Penktadienis, 13 Balandis 2018

Velykos - viena gražiausių pavasario gamtos atbudimo švenčių. Kovo 28 d. „Voveriukų“ grupės vaikučius aplankė du nuostabūs Velykiniai kiškučiai, kurie papasakojo Velykų šventimo tradicijas, margučių spalvų reikšmes, kodėl marginami kiaušiniai. Buvo žaidžiami žaidimai – rateliai, atliekamos kūrybinės užduotys, rungtys. Vaikai noriai minė mįsles, atsakinėjo į klausimus.

Atlikus visas kiškių pateiktas užduotis, palenktyniavus estafetėse, kiškis visus vaikus pasikvietė į grupės  drabužinę ir pasiūlė pasižiūrėti, ar savo spintelėse neatras kokių keistų daiktų. Ir tikrai kiekvienas vaikutis savo spintelėje rado kažką keisto: vieni rado lenteles, kiti - varžtelius, šienelio, atsuktuvus. Visi svarstė, fantazavo kur galėtų šiuos radinius panaudoti ir nutarė pagaminti paukšteliams inkilėlius. Triūsė, dirbo vaikai su kiškučiais ir pagamino puikiausius inkilėlius. Juos iškėlėme darželio kieme augančiuose medeliuose. Po smagių pramogų ugdytiniai gardžiavosi kiškių atneštu, Velykų bobutės keptu, tortu.

Dėkojame Aleksandro tėveliams už suteiktas džiugias emocijas ir saldžias dovanėles visiems darželio vaikučiams.

Po Velykų vaikai į darželį susirinko nešini margučiais. Jų laukė šventinis rytmetys „Jei margučiai neriedės, tai vaikučiai nedidės“. Drauge dar kartą prisiminėme Velykų tradicijas ir papročius, skaitėme sakmę „Kodėl dažo kiaušinius“,  minėme mįsles, žaidėme žaidimus, šokome, dainavome. Vyko margučių parodėlė, margučių ridenimo varžytuvės. Buvo išrinktas margučių karalius.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Auklėtoja Jolanta