Festivalyje ,,Velykinis futboliukas“

Paskelbta: Penktadienis, 13 Balandis 2018

Š. m. balandžio 3 d. LFF iniciatyva Prienų lopšelio - darželio ,,Saulutė” mažieji futbolistai buvo pakviesti dalyvauti Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų festivalyje ,,Velykinis futboliukas”. Festivalis skirtas skatinti vaikų fizinį aktyvumą, pozityvų požiūrį į kūno kultūrą bei sportą. Šventės tikslas skatinti vaikų fizinį aktyvumą tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį, ugdyti norą domėtis savo tautos tradicijomis, žaisti futbolą remiantis senuoju etnokultūriniu paveldu.

Į Vilniaus Edukologijos Universitetą išvyko 11 mūsų darželio vaikučių, auklėtoja Laura Revinskienė ir priešmokyklinio ugdymo pedagogė Sandra Leonavičienė, taip pat prie grupės prisijungė  ,,Voveriukų” grupės vaikučių  mamytės Edita Masienė bei Viktorija Pranckevičienė. Kelionė vaikams suteikė daug džiugių akimirkų, kai kuriems tai buvo pirmoji išvyka autobusu, pirmoji kelionė be mamos ir tėčio. Vaikai atrado vietų, kuriose ura lankęsi su tėveliais, pro autobuso langą stebėjo Aukštadvario, Trakų peizažus, važiuojant per Vilnių pasitikrino savo žinias apie Lietuvos sostinę. Šventė praėjo labai smagiai, vaikai noriai ir entuziastingai įsitraukė į organizuojamus žaidimus, šokius, veiklas. Žaisdami įvairius lietuvių liaudies žaidimus vaikai susipažino su papročiais, tradicijomis, išmoko liaudies šokio elementų, lavino vikrumą, orientaciją.

 Labai džiaugiamės, kad mūsų norą sportuoti, populiarinti futbolą, keliauti ir iškylauti palaiko Prienų rajono savivaldybės administracija,  jos dėka gavome transportą, kuriuo keliavome į Vilnių. Nuoširdžiai dėkojame už galimybę dalyvauti puikiame festivalyje. Į namus sugrįžome ne tik puikios nuotaikos, bet ir apdovanoti.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 Auklėtoja L. Revinskienė ir priešmokyklinio ugdymo pedagogė S. Leonavičienė