„Sportuojanti mergaitė – būsima olimpietė“

Paskelbta: Trečiadienis, 30 Sausio 2019

Gruodžio 1 dieną mūsų  lopšelio - darželio ugdytinės kartu su ikimokyklinio ugdymo auklėtojomis Laura Revinskiene ir Inesa Tamošiūniene dalyvavo sporto festivalyje „Sportuojanti mergaitė – būsima olimpietė“.

Lietuvos Moterų Sporto Asociacija (LMSA) ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA) pakvietė Lietuvos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų mergaites į sporto festivalį „Sportuojanti mergaitė – būsima olimpietė“, kuris surengtas A. Sabonio sporto centre Kaune. Renginyje dalyvavo 24 komandos iš visos Lietuvos. Renginio tikslas – populiarinti olimpines idėjas tarp mergaičių bei formuoti teigiamą požiūrį į kūno kultūrą ir sportą.

Sporto renginys prasidėjo iškilminga dalyvių eisena, mažosioms sportininkėms vedantieji palinkėjo gero starto, daug energijos ir galbūt ateityje iš tikrųjų tapti tikromis olimpietėmis. Po sveikinimo žodžių visi dalyviai kartu su Kake Make atliko nuotaikingą mankštą ir pradėjo sportuoti sektoriuose. Rungtyniavome įvairiose rungtyse, o mažosios olimpietės patyrė judėjimo džiaugsmą bei daug teigiamų emocijų. Visos festivalio dalyvės buvo apdovanotos medaliais.

Nuoširdžiai dėkojame Prienų rajono savivaldybės administracijai už mums suteiktą transportą, už galimybę plėsti vaikų akiratį, diegti vaikams meilę sportui, o taip pat garsinti mūsų Prienų lopšelį-darželį “Saulutė” respublikiniuose renginiuose.

Auklėtoja Laura Revinskienė