MAŽŲJŲ OLIMPINĖS ŽAIDYNĖS PRIENŲ LOPŠELYJE - DARŽELYJE „SAULUTĖ“

Paskelbta: Antradienis, 05 Kovas 2019

              Prienų lopšelis-darželis „Saulutė“ dalyvauja Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų projekte „Lietuvos mažųjų žaidynės 2019“. Šio projekto tikslas – didinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų fizinį aktyvumą, tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį ir skatinti Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą, profesinę paramą ir pagalbą, ugdant sveikus ir fiziškai aktyvius  vaikus. Projekto organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA).

               Vasario 27 d. Prienų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ vyko šio projekto I etapas – Mažųjų olimpinės žaidynės. Projekto koordinatorės ir organizatorės įstaigoje - auklėtojos Laura Revinskienė ir Inesa Tamošiūnienė. Renginiui atsakingai ruošėsi ir jame dalyvavo visa darželio bendruomenė. Visų grupių vaikai buvo apsirengę skirtingų spalvų apranga, turėjo pačių sukurtus spalvingus palaikymo plakatus su šūkiais. Nenusileidžiant suaugusiųjų olimpinėms žaidynėms buvo sugiedotas „Mažųjų žaidynių“ himnas, įžiebta olimpinė ugnis. Estafetėse varžėsi 4 komandos, tačiau sportiškai nusiteikę ir tryško gera nuotaika visi vaikai ir ugdytojai. Žaisdami nepamiršo laikytis olimpinių žaidynių principų: rungtyniavo garbingai, atsakingai ir draugiškai. Pasibaigus rungtynėms pralaimėjusių nebuvo. Visi vaikai buvo apdovanoti „Lietuvos mažųjų žaidynių“ diplomais pasirašytais Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, kuriuos įteikė darželio direktorė Rita Drazdauskienė.

              Vikriausi vaikai: trys berniukai ir trys mergaitės kartu su auklėtojomis Laura Revinskiene ir Inesa Tamošiūniene atstovaus Prienų lopšelį-darželį „Saulutė“ „Lietuvos mažųjų žaidynių 2019“ II etape, kuris vyks š. m. Kovo 19 d. Marijampolėje.

                 Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Pavaduotoja ugdymui Vaida Aleškevičienė