Gruodžio mėnesis Prienų lopšelyje-darželyje ,,Saulutė“

Paskelbta: Pirmadienis, 13 Sausio 2020

    Gruodžio pradžioje grupėse vyko intensyvūs darbai: Adventinio vainiko pynimas, grupių ir kitų edukacinių erdvių puošimas, Eglutės įžiebimo šventė, pasiruošimas Kalėdų šventei – susitikimui su Kalėdų Seneliu, parodos ,,Eglutės žaisliukas“ organizavimas.

    ,,Ežiukų“, ,,Voveriukų“, ,,Pelėdžiukų“ grupių auklėtojos pirmąją advento savaitę, subūrė ugdytinius bei jų mamytes į Adventinio vainiko pynimo ir ramaus pasibuvimo drauge vakarą, o ,,Kiškučių“ grupėje lankėsi floristė Rūta Bekešienė, kuri ne tik kartu su vaikais pynė vainiką, bet ir papasakojo įdomių istorijų susijusių su Adventu.

    Gruodžio 11 dieną visi l/d ,,Saulutės“  ugdytiniai ir auklėtojos, pasipuošę nykštukų kepurėlėmis, rinkosi į eglutės įžiebimo šventę. Juos pasitiko didieji Nykštukai ( auklėtoja L. Revinskienė ir meninio ugdymo pedagogė-metodininkė Ž. Kondrotienė) ir mažieji Nykštukai ( ,,Kiškučių“ grupės ugdytiniai). Įžiebimo šventė buvo pilna muzikos, puikios nuotaikos ir sportinio nusiteikimo. Visi vaikai kartu su Nykštukais šoko, dainavo, minė mįsles. Stebėjo ,,Kiškučių“ grupės paruoštą dainelės ,,Du nykštukai“ inscenizaciją. Įžiebus eglutę, didieji Nykštukai prisiminė, kad l/d ,,Saulutė“ vaikučiai yra labai sportiški ir puikiai žaidžia futbolą, todėl buvo suorganizuotas ,,Kalėdinis futboliuko“ turnyras. Turnyrą vedė ir organizavo auklėtoja L. Revinskienė.

    Gruodžio 13 dieną Prienų l/d ,,Saulutė“ startavo Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos (RIUKKPA) projektas ,,Motyvuotas ugdytojas – aktyvus ugdytinis“. Projekto tikslas: tobulinti Lietuvos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų profesinę kvalifikaciją, suteikiant žinių mokėjimų bei įgūdžių 1-7 metų vaikų fizinio ugdymo srityje, formuojant pozityvų požiūrį į fizinį aktyvumą bei didinant darbinę motyvaciją. Džiugu, kad mūsų įstaiga pateko tarp 47 Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų, kurios įgyvendins šį projektą.

    Projekto vykdymas mūsų įstaigoje prasidėjo nuo seminaro, kuriame pakvietėme dalyvauti ir kitus  Prienų raj. ikimokyklinių įstaigų pedagogus, kadangi pedagogų skaičius užsiregistravo maksimalus, 25 asmenys, seminarą organizavome Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, ačiū direktorei V.Naudžiūtei už suteiktas patalpas.

    Seminarą vedė RIUKKPA prezidentė Audronė Vizbarienė. Jo metu sužinojome kaip tikslingai ir kūrybiškai organizuoti vaikų fizinio ugdymo valandėles, daug įvairių veiklų išbandėme ir pačios.

    Po seminaro pedagogės išvyko kupinos naujų idėjų, įgiję daugiau motyvacijos ir švytinčiomis akimis. Ačiū RIUKKPA ir Audronei Vizbarienei už puikų seminarą.

    Gruodžio 14 dieną Prienų lopšelio-darželio ,,Saulutė“  8 ugdytinių komanda,  kartu su auklėtojomis Laura Revinskiene, Inesa Tamošiūniene ir Kristina Gudauskaite vyko į Kauną, į Nacionalinę futbolo akademiją, kur dalyvavo RIUKKPA ir MAFA organizuojamame festivalyje ,,Futboliuko Kalėdos 2019“.  500 mažųjų futbolistų nykštukų! Tiek dalyvių pritraukė šis nuostabus renginys. Atvykusius vaikučius pasitiko renginio vedėjos Smurfytės, jos kartu su vaikais darė mankštą, o mažieji sportininkai išbandė daug futbolo žaidimų, pratimų, estafečių. Festivalio kulminacija tapo Kalėdų Senelis, kuris pasveikino visus susirinkusius, įteikė dovanėles ir padėkas, o komandai – futbolo kamuolį. Labai džiaugiamės sudalyvavę tokiame dideliame renginyje. Vaikai grįžo kupini džiugių emocijų. Dėkojame Dominyko, Vestos, Aleksandro ir Huberto mamytėms už pagalbą.

    Gruodžio 16 dieną Prienų l/d ,,Saulutė“ bendruomenė dalyvavo Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijoje vykusioje ,,Maltiečių Ordino labdaros mugėje“. Labai džiaugiamės, kad turėjome galimybę prisidėti prie labai gražios iniciatyvos, kurios metu atsispindėjo darželio bendruomeniškumas: auklėtojos, darželio ugdytiniai ir ugdytinių tėveliai labai noriai prisidėjo prie mugės: kepė keksiukus, pyragus, sausainius, gamino įvairius žaisliukus, nėrė angeliukus. ,,Kiškučių“ grupės N. Stravinsko mamytė mugei iškepė nuostabų imbierinį namuką. Visus mugės metu surinktus pinigėlius paaukojome Maltos Ordinui.

    Gruodžio 16-19 dienomis l/d ,,Saulutė“ klegėjo nuo vaikų juoko, šurmulio ir džiaugsmo. Lopšelio-darželio grupių vaikučiai susitiko su Kalėdų seneliu. Spindinti Kalėdų eglutė, puošnūs karnavaliniai  vaikų drabužėliai, linksmos dainos ir žaidimai, nuteikė ir vaikus, ir tėvelius džiugiai. Drąsiausi Kalėdų seneliui deklamavo eilėraščius, dainavo daineles, šoko ratelius. Kalėdų seneliui išdalinus taip lauktas dovanas, vaikučių akyse sužibo džiaugsmo žiburėliai.

    Greta vykusių renginių lopšelyje-darželyje vyko ,,Kalėdinio žaisliuko“ parodėlė, į kurią aktyviausiai įsitraukė ankstyvojo amžiaus ,,Boružiukų“ ir ,,Peliukų“  grupių vaikai ir tėveliai. Tėvai gamino kalėdinius žaisliukus, kuriais papuošė lopšelio-darželio erdves.

    ,,Kiškučių“ grupės vaikai su tėveliais dalyvavo Respublikinėje parodoje ,,Po angelo sparnu“. Tėveliai kartu su vaikais mezgė, nėrė, lipdė angelėlius, kurie buvo eksponuojami Vilniaus l/d ,,Papartis“, o po parodėlės visi angelėliai su geriausiais linkėjimais, buvo padovanoti ,,Rugutės namams“ ir  vaikų onkohematologijos skyriui.

    Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Auklėtoja Laura Revinskienė