Mūsų tėvų profesijos

Paskelbta: Trečiadienis, 12 Vasario 2020

    Projektai – vienas iš aktyviausių ir efektyviausių vaikų ugdymo metodų.

    Lopšelyje-darželyje „Saulutė“ visus metus vykdomas projektas ,,Atverkime duris į profesijų pasaulį“, kuris paskatina vaikus domėtis žmonių profesijomis, jų įvairove. Ugdomosios veiklos metu su vaikais diskutavome apie tėvų profesijas, jų atliekamą darbą,  domėjomės darželyje ir artimiausioje aplinkoje dirbančių žmonių specialybėmis. Mažieji svarstė, kuo norėtų dirbti užaugę, apibūdino pagrindinius reikalavimus, kurie, jų manymu, būtini policininkui, gaisrininkui, mašinistui, lakūnui, statybininkui, siuvėjui, mokytojui. Ugdytiniai buvo skatinami daug kalbėti, drąsiai išsakyti savo nuomonę, paaiškinti, kodėl norėtų rinktis vienokią ar kitokią profesiją ir kaip galėtų to siekti. Vaikai kūrė darbelius, piešė, profesijų savitumą atskleidė savo kūrybiniuose žaidimuose.

     „Ežiukų“ grupėje svečiavosi Prienų visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Monika Treigė, kuri vaikams papasakojo apie savo profesiją, pravedė ugdomąją veiklą apie dantukų priežiūrą, paaiškino, kodėl reikia dažnai plautis rankutes, atliko nuplautų rankučių patikrą su UV lempa.

    Vaikučiai su savo auklėtojomis lankėsi Melanijos ir Galanto mamos darbe, parduotuvėje „Verta užeiti“. Vaikai susipažino su pardavėjos darbu, kad tai gana populiari, bet ir atsakinga profesija, sužinojo, kokių prekių čia galima įsigyti, kad pardavėjui patikimos didelės materialinės vertybės, jam visą darbo dieną tenka bendrauti su pirkėjais, būti jų dėmesio centre. Nuo to, kaip pardavėjas aptarnauja pirkėjus, nuo jo mandagumo, takto, profesinio pasirengimo labai priklauso pirkėjų nuotaika. Sužinojo, iš kur atkeliauja prekės, kokios yra perkamiausios. Taip pat vaikučiams parodė ir pamokė, kaip iš balionų galima pasigaminti gyvūnėlius: kačiuką, šuniuką, gėlytę ir kita. Vaikai buvo apdovanoti spalvingais helio balionais ir žaisliukais iš balionų.

    Lankėmės ir Arono mamytės darbe – kirpykloje „Sruogelė“, susipažinome su kirpėjos ir manikiūrininkės darbu, reikalingais šiam darbui įrankiais bei priemonėmis.

    Aplankėme biblioteką ir susipažinome su bibliotekininkės darbu. Bibliotekininkės ne tik papasakojo apie savo darbą, parodė įvairiausių knygų, bet ir pasiūlė pasižiūrėti keletą vaikų pamėgtų filmukų. Smagu buvo lankytis tėvelių darbovietėse arba sulaukti  svečių darželyje. Tai buvo puiki galimybė ne tik įgyti žinių, bet ir patirti džiaugsmo. Projektas dar tęsiasi, planuojame aplankyti ir kitų vaikučių tėvų darbo vietas, įstaigas.

    Nuoširdžiai dėkojame tėveliams, kurie dalyvauja šiame projekte ir pakviečia mus apsilankyti jų darbovietėse.

    Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Danutė Ivanauskienė

 Vilma Kizevičienė