Projektas ,,Olimpinis mėnuo 2020“

Kategorija: 2020 - 2021 m.m. Paskelbta: Sekmadienis, 15 Lapkritis 2020 Autorius Super User

   Prienų lopšelio-darželio ,,Saulutė“ ,,Kiškučių“ grupės vaikučiai  rugsėjo 28 – spalio 23 dienomis dalyvavo projekte ,,Olimpinis mėnuo”.

,,Olimpinis mėnuo“ – LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, LR Sveikatos ir apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Projekto tikslas – skatinti pradinių klasių moksleivių fizinį aktyvumą. Džiugu, kad šiais metais projektas ,,Olimpinis mėnuo“ buvo pritaikytas ir ikimokyklinio amžiaus vaikams.

    Projekto temos:

  • Fizinis aktyvumas;
  • Sveika mityba;
  • Vaiko gerovė;
  • Kokybiškas poilsis.

    Pirmąją savaitę  fizinio aktyvumo veiklose, vaikai mokėsi judėjimo įgūdžių, šoko, žaidė žaidimus, atliko nuotaikingą Ąžuolo mankštą, žiūrėjo  laidą su olimpiečiu.

    Antrąją savaitę su vaikais daug kalbėjome apie sveiką mitybą, vandens naudą, vaikai visą savaitę ragavo skirtingų spalvų vaisius ir daržoves. Taip pat nepamiršo ir fizinės aktyvios veiklos.

   Trečioji savaitė buvo skirta  emocinei sveikatai, su ugdytiniais daug kalbėjome apie emocijas, juoko naudą. Vaikai  buvo supažindinti su priemonėmis, kurias gali naudoti nusiraminimui ir emocijų raiškai bei pasimokė keletą kvėpavimo pratimų. Vaikai patys gaminosi antistresinius žaislus, žaidė emocijoms atpažinti skirtus žaidimus.

   Ketvirtoji savaitė skirta kokybiškam poilsiui, vaikai mokėsi  atsipalaidavimo pratimų. Kalbėjome kaip ilsisi su šeima, ką veikia laisvalaikiu. Bandė patys sugalvoti atsipalaidavimo pratimų.

 Auklėtoja Laura Revinskienė

Peržiūros: 483