IT įdomybės darželyje

Kategorija: 2020 - 2021 m.m. Paskelbta: Pirmadienis, 23 Lapkritis 2020 Autorius Super User

    Šiuolaikiniame technologijų pasaulyje itin svarbu vaikus supažindinti su IT – interaktyviosiomis grindimis  BMK įvairove ir galimybėmis.

    IT yra veiksmingos priemonės, nes padeda ugdyti ikimokyklinio amžiaus vaikų gebėjimus, motyvuoja veikti, aktyviai ir tikslingai dalyvauti veikloje, žadina smalsumą. IT plačiai pritaikoma pagal individualius poreikius ir gebėjimus, vaikus lengva sudominti šia veikla.
    Žaidimai su išmaniosiomis grindimis labiausiai lavina kūno judesius, laikyseną, orientaciją erdvėje, reakciją ir loginį mąstymą, vikrumą, atmintį, taip pat – skaičiavimą, skaičių, raidžių, spalvų pažinimą, supažindina su gyvūnais.

  ,,Ežiukų“ grupės vaikams daug gerų emocijų suteikė virtualių lapų stumdymas nuo kelio ar vienu kojos judesiu, balionų sprogdinimas žaidžiant su emocijų veidukais, spaudžiant muzikinių instrumentų klavišus. Ugdymo procesą siekiame padaryti patrauklesnį, įdomesnį, vaizdingesnį, žaismingesnį ir modernesnį. Atsižvelgdami į vaikų amžių, jų poreikius ir individualumą, kuriame tinkamas sąlygas bei aplinką jų kūrybiškumui ugdyti. Dirbant su vaikais naudojame individualias užduotis, kurios padeda jiems geriau priimti informaciją. Individualizuoti ir diferencijuoti ugdymą labai padeda išmaniosios technologijos. Todėl mes džiaugiamės, kad interaktyvios grindys suteikia galimybę vaikų ugdymo procesą padaryti kur kas linksmesnį ir įdomesnį.

 „Ežiukų“ grupės auklėtojos

Vilma Kizevičienė

Danutė Ivanauskienė

Peržiūros: 898