Paspirtukai. Kaip saugiai jais naudotis?

Kategorija: 2021 - 2022 m.m. Paskelbta: Antradienis, 21 Birželio 2022 Autorius Super User

    Atšilus orui ir atėjus vasarai visi stengiamės kuo daugiau laiko skirti aktyviam poilsiui lauke ir gamtoje. Didžioji dalis suaugusiųjų bei vaikų norėdami nuvykti į kitą vietą, ar tiesiog smagiai praleisti laisvalaikį važinėja paprastais paspirtukais arba elektriniais. Siekiant išlikti saugiais ir sveikais, reikia žinoti ir prisiminti keletą važiavimo paspirtuku taisyklių:

  1. Avėti tinkamą avalynę. Traumatologai, teigia, kad dažniausiai traumas patiria tie paspirtukų vairuotojai, kurie dėvi įspiriamas šlepetes. Svarbu pasirinkti tokią avalynę, kuri būtų patikima ir neslidi. Taip pat renkantis avalynę su batraiščiais, reikia atkreipti dėmesį, ar jie visada tvarkingai užrišti.
  2. Dėvėti šalmą. Šalmo dėvėjimas pagrindinė apsaugos priemonė, norint išvengti galimos galvos traumos. Taip pat važinėjant paspirtuku didesniam saugumui užtikrinti reikia dėvėti alkūnių ir kelių apsaugas.
  3. Važiuoti vienam. Paspirtukas yra vienvietė transporto priemonė, todėl važiuoti kartu su kitu asmeniu nepatariama.
  4. Pasirinkti saugų greitį. Vairuojant paspirtuką visada reikia įvertinti kelio dangą, situaciją ir aplinką kurioje esi, bei savo fizines galimybes.
  5. Per pėščiųjų perėją paspirtuką reikia vestis, draudžiama važiuoti.
  6. Saugoti save. Važiuojant paspirtuku tamsiu paros metu reikia prisisegti atšvaitą.
  7. Prekybos centrų erdvės, ugdymo įstaigos ir kitos patalpos yra skirtos vaikščioti pėstiesiems. Paspirtuką reikia vestis, arba sulankstytą neštis.

    Kiekvienam būnant sąmoningu ir atsakingu vairuotoju ir laikantis šių saugaus važiavimo paspirtuku taisyklių kiekvieno vasara  bus saugesnė ir linksmesnė, nes tokiu būdu išvengsime nelaimingų atsitikimų ir traumų. Kviečiame tiek vaikus, tiek suaugusius neužmiršti šių taisyklių ir saugiai ir smaigia leisti vasarą.

Peržiūros: 151