Velykinėje Zuikių mokyklėlėje

Kategorija: 2011 - 2012 m.m. Paskelbta: Ketvirtadienis, 12 Balandis 2012 Autorius Super User

Balandžio 12 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko tradicinė Velykinė Zuikių mokyklėlė. Mokyklėlėje apsilankė ir lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikučiai. Atvyko net ir patys mažiausieji „Peliukai“, vaikučiai iš „Ežiukų“, „Pelėdžiukų“ ir priešmokyklinės grupės. Atvykusius svečius maloniai sutiko mokyklėlės direktorius Zuikis Nulėpausis ir Velykų bobutė.

Zuikis supažindino su natūraliomis kiaušinių dažymo priemonėmis. Vaikams buvo pasiūlyta „numarginti“ kiaušinių trafaretus. Spalvingais darbeliais renginio organizatoriai papuošė „Velykinį“ kiaušinį. Po to vaikai linksminosi, šoko su Velykų bobute, dalyvavo mėtymo į krepšį varžybose. Nugalėtojais tapo „Ežiukų“ grupės ugdytinė Vakarė ir „Pelėdžiukų“ – Titas. Su įdomumu žiūrėjome animacinius filmukus. Visi dalyviai buvo apdovanoti. Auklėtojos – padėkos raštais, o vaikai saldainiais ir kompaktiniais diskais su lietuvių liaudies dainomis, pasakojimais, instrumentine muzika, kurią atlieka Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis“ laureatai.

Zuikis Nulėpausis ir Velykų bobutė atsisveikino iki kitų metų, tikėdamiesi, kad ateinančiais metais Velykinę Zuikių mokyklėlę aplankys dar daugiau vaikų.

 

    

Auklėtojos: A. Alšauskienė, D. Ivanauskienė, D. Mikalauskienė

Peržiūros: 418