2019 M. MOKOMOJI PAMOKĖLĖ / PRAKTIKINIS UŽSIĖMIMAS “SVEIKOS VAIKO PĖDUTĖS”

Atnaujinta: Pirmadienis, 07 Spalio 2019

Gegužės 09 d. Prienų lopšelyje – darželyje „Saulutė“ visuomenės sveikatos priežiūros specialistė O. Voronkova kartu su auklėtojomis V. Kizevičiene ir D. Ivanauskiene „Ežiukų“ grupės ugdytiniams vedė plokščiapėdystės profilaktikai skirtą mokomąją pamokėlę “Sveikos vaiko pėdutės”. Lopšelyje-darželyje nuolat rengiamos sveikatingumo pamokėlės, kurias kryptingai įgyvendina sveikatos specialistas ir grupių auklėtojos, skirdamos ypatingą dėmesį vaikų sveikatos ugdymui ir stiprinimui. Pamokėlėje vaikai sužinojo, kas yra plokščiapėdystė ir netaisyklinga kūno laikysena, kaip reikia to išvengti. Praktinio užsiėmimo tikslas - stiprinti vaikų pėdos raumenis, atliekant plokščiapėdystės profilaktikai tinkamus pratimus panaudojant sporto inventorių ir kasdienines priemones. Veiklos metu vaikai vaikščiojo basomis, tai nauda organizmui: stimuliuojama vidaus organų veikla, sustiprėja kūno gyvybinis tonusas, atpalaiduojamos pėdos, gerėja nuotaika. Atliko įvairias aktyvias užduotis: kojų pėdų mankštas, keliavimą lanku, sėdėdami ant kėdučių iš laikraščio bandė sugniaužyti kamuoliuką, išbandėme piešimą kojų pirštukais, atlikom balansinio kelio eiseną. Ar pavyko pereiti nenukritus? O atbulomis?

Parengė visuomenės sveikatos specialistė,

vykdanti sveikatos priežiūrą 

Oksana Voronkova

„Rieda margutis, džiaugiasi vaikutis“

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 10 Spalio 2019

Kasmet, atbudus pavasariui ir sugrįžus paukščiams, švenčiama gražiausia pavasario šventė – Šv. Velykos.  Šv. Velykos - tai šventė, kurios nekantriai laukia mažieji, tačiau, ar jie visi tikrai žino, kodėl jas minime: kodėl marginame, ridename, valgome kiaušinius, ką reiškia margučių spalvos, kokios yra Velykų tradicijos, žaidimai? Į visus šiuos klausimus mums padėjo atsakyti velykiniai kiškučiai „Juodnosiukas“ ir „Baltaausytė“.

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet „Voveriukų“ grupės vaikučius atvyko aplankyti Velykiniai kiškučiai. Rytmečio metu vaikams buvo atsakyti rūpimi klausimai, suorganizuota rytinė mankšta bei linksmos estafetės. Vaikams labai patiko ieškoti paslėptų šokoladinių margučių po visą darželio kiemą.

Pasportavus vaikų laukė staigmena arba tikras „stebuklas“. Pasakius burtažodį dėžėje atsirado gyvas kiškutis.  

Už smagiai praleistą laiką dėkojame Aleksandro mamytei ir tėveliui.

                      Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

„Voveriukų“ grupės vaikai ir auklėtoja Jolanta

Rytmetys „Rieda margutis, džiaugias vaikutis“

Atnaujinta: Pirmadienis, 07 Spalio 2019

Balandžio 25 dieną mūsų darželyje vyko rytmetys „Rieda margutis, džiaugias vaikutis“, kuriame dalyvavo ankstyvojo amžiaus „Peliukų“ ir „Boružiukų“ grupės. Rytmečio metu vaikučius aplankė Velykų bobutė (auklėtoja V. Stankevičienė), ji papasakojo apie šios šventės prasmę ir tradicijas, o atskubėjus Kiškiui (auklėtoja I.Kėvalienė), visi kartu atlikome įvairias Velykines užduotėles: šokome, dainavome, ridenome margučius bei dalinomės geromis emocijomis.

Balandžio mėnesį darželyje vyko ir parodėlė „Mano margutis“, prie kurios prisijungė ir ankstyvojo amžiaus vaikučiai su savo tėveliais.

 

Auklėtoja Inga Kėvalienė

Akcija „Judrūs vaikai – gamtos draugai“

Atnaujinta: Pirmadienis, 07 Spalio 2019

Balandžio 26 d. mūsų darželis įsijungė į respublikinę akciją „Judrūs vaikai – gamtos draugai“, kurią inicijavo respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA). Akcijos tikslas – ugdyti vaikų ir pedagogų sveiko gyvenimo būdo nuostatas, mokyti tausoti gamtą, skatinti aktyviai judėti gryname ore.

Šioje akcijoje dalyvavo visi kurie yra neabejingi gamtos grožiui, sveiko gyvenimo būdo puoselėjimui bei sveikesnės aplinkos kūrimui.

Projektas „Lietuvos mažųjų žaidynės“

Atnaujinta: Ketvirtadienis, 10 Spalio 2019

Mūsų darželis dalyvavo ikimokyklinio ugdymo įstaigų  projekte „Lietuvos mažųjų žaidynės“, kurį organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA). Vasario pabaigoje vyko pirmasis etapas, kurio metu keturios komandos sportavo ir rungtyniavo, o draugai su auklėtojomis aktyviai palaikė jaunuosius sportininkus. Vėliau, kovo 19 dieną, vaikams padėjusios pasirengti varžyboms auklėtojos Laura Ravinskienė ir Inesa Tamošiūnienė su 6 ugdytinių komanda vyko į II-ąjį etapą, kuris vyko Marijampolėje ir gavo teisę dalyvauti finaliniame etape. Antrojo etapo metu jaunųjų sportininkų komanda varžėsi dar su 4 komandomis iš Marijampolės, Kalvarijos. Varžybų metu vaikai rungtyniavo estafetėse, o po varžybų parsivežė prizus ir gausybę puikių emocijų. Balandžio 6 dieną Alytuje vyko projekto „Lietuvos mažųjų žaidynės“ finalinis festivalis, kurio metu vaikai taip pat sportavo ir rungtyniavo, tačiau čia visos rungtys buvo skirtos ne išrinkti nugalėtojus, o smagiai ir aktyviai pasportuoti. Nes čia mes esame visi nugalėtojai! Viena didžiausių pramogų finaliniame festivalyje – fotosesija su sportininku. Alytuje mažieji sportininkai ir pedagogai bendravo su viena geriausių Lietuvos tinklininkių Vytene Vitkauskaite!  Na ir žinoma, po rungtynių ilgai laukti apdovanojimai – mūsų mažieji sportininkai: Hubertas, Gabija, Vanesa, Ūla, Aleksandras ir Dominykas su pedagogėmis Inesa Tamošiūniene ir Laura Revinskiene parsivežė nugalėtojų taurę, medalius ir simbolines dovanas. O svarbiausia patyrėme daug puikių įspūdžių, didelį norą ir toliau sportuoti ir dalyvauti sporto renginiuose.

Skaityti daugiau: Projektas „Lietuvos mažųjų žaidynės“