,,ŽIBINTŲ ŠVIESELE APŠVIESIM DARŽELĮ“

Kategorija: 2023-2024 m.m. Paskelbta: Penktadienis, 17 Lapkritis 2023 Autorius Super User

    Kai dienos vis trumpėja ir šviesos vis mažiau ir mažiau, kai  dangumi plaukia lietaus pritvinę debesys, medžiai numeta lapus, nebegirdėti paukščių giesmelės, gamta tarsi grimzta į gilų miegą, tada mes visi  ieškome šilumos ir jaukumo, ramybės ir šviesos.

    Lapkričio 9 dienos popietę mūsų darželio bendruomenė šventė ,,Žibintų“ šventę, kuriai ruošėsi iš anksto. Kiekvienos grupės vaikučiai, padedami tėvelių bei mokytojų, gamino žibintus, kurie ne tik šviečia ir šildo, bet ir simbolizuoja mūsų vidinę šviesą. ,,Žibintų“ šventės metu vaikučiai klausėsi Žibintininko (meninio ugdymo pedagogė Žydrūnė) sekamos pasakos, kartu su nykštukais (mokytojos: Jolanta, Laura ir Valentina) šoko, dainavo ir drauge ieškojo lobio. Šis jaukus vakaras mums priminė, kad didžiausią lobį mes nešiojamės savo širdyse, kad ryškiau už žibintą turi šviesti mūsų širdelių gerumas ir šiluma, atjauta ir meilė. Šventės pabaigoje darželio kiemą apšvietė vaikučių iš žibintų  sudėlioti ,,saulutės spinduliai“.

    Nors  gamtoje karaliauja tamsa, mes švieskime ir šildykime vieni kitus savo gerumu, lai dega žibinto švieselė mūsų širdyse ir viduje būna jauku.

    Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Meninio ugdymo pedagogė Ž. Kondrotienė

Peržiūros: 96