"Žaidžiame teatrą"

Paskelbta: Ketvirtadienis, 30 Balandis 2015

Kiekvienas žmogus yra kūrėjas. Vaikai nuo pat mažens kūrybos dovaną puoselėja savo veikloje, žaidimuose. Kūrybiniai žaidimai – mėgstamiausia vaikų veikla. Tai natūrali vidinė vaiko būsena, jo dvasinės saviraiškos (minčių, jausmų, norų) saviauklos bei lavinimosi būdas. Tai veikla, supažindinanti vaikus su aplinka, naujais atradimais, padedanti realizuoti svarbiausius jo poreikius: kūrybos, pažintinius, praktinio veiksmo, bendravimo ir judėjimo. Daugelio psichologų bei pedagogų nuomone (E. Vėberis, E. Eriksonas ir kt.), meninis ugdymas skatina teigiamą savęs ir savo gebėjimų suvokimą, lavina estetinį jausmą. 

Jau antraisiais, trečiaisiais gyvenimo metais, vaikas ima rodyti intuityvų nediskursinių simbolizavimo formų pažinimą: jis piešia, šoka, žaidžia – vaidina. 

Teatro (dramos) meno elementai naudojami įvairiuose vaikų darželio užsiėmimuose, ugdomojoje veikloje. Drama gali būti naudojama kaip mokymo būdas, mokant vaikus įvairiausių dalykų: gimtosios kalbos, muzikos, dailės meno, pasaulio pažinimo ir kt.

Teatras vaiko emocijoms suteikia prasmę, pakylėja tiesos, gėrio, grožio ir šviesos link. Jis gyvas ir nenugalimas.

Pora mėnesių mūsų darželyje vyko projektas "Žaidžiame teatrą". Jo metu visų grupių auklėtojos daug dėmesio skyrė vaikų meniniam ugdymui: skatino vaikus kurti, improvizuoti, vaidinti, žaidė įvairius vaizduotės žaidimus. "Pelėdžiukų", "Ežiukų", "Kiškučių" bei "Voveriukų" grupių auklėtojos su savo vaikučiais paruošė vaidinimus. 

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtoja Danguolė Mikalauskienė