Rid rid rid margi margučiai

Paskelbta: Sekmadienis, 15 Balandis 2012

Balandžio 13 d., darželyje vyko šventė skirta Atvelykiui. Atvelykis - pirmasis sekmadienis po Velykų. Jis užbaigia Velykinę savaitę. Renginys buvo išskirtinis, kadangi buvo įtraukti ir tėveliai. Velykų bobutę vaidino Aušrinės (,,Ežiukų gr.), o gaidelį Simutės  (,,Voveriukų“ gr.) mamytės.

Šventės metu vaikai deklamavo eilėraštukus, skirtus pavasariui, Velykoms,  dainavo daineles, minė mįsles. Už kiekvieną įmintą mįslę vaikai gaudavo iš Velykės  ir jos padėjėjo kiškio, po šokoladinį margutį. Susidomėję  klausėmės kiškio (auklėtoja A. Alšauskienė) sekamos pasakos ,,Kodėl žmonės kiaušinius dažo“, žiūrėjome filmuotą medžiagą, kurioje auklėtoja Rita Drazdauskienė parodė kiek daug kruopštumo ir kantrybės reikia, norint gražiai, spalvingai numarginti margučius. Gaidelis vaikučiams papasakojo apie tai, kas padeda Velykų bobutei marginti margučius, ką reiškia kiekviena margučio spalva.

Renginiui pabaigoje Velykų bobutė visiems vaikučiams padovanojo po margutį. Šventę vainikavo margučių ridenimas. Velykė aplankė vaikučius grupėse ir stebėjo, kaip sekasi žaisti šį linksmą žaidimą. Atsisveikindama su vaikučiais, Velykė pažadėjo apsilankyti ir kitais metais.

Ir aš ten buvau eilėraščių klausiausi, margutį gavau, tik iki namų neparnešiau....

Aušrinės mamytė „Ežiukų“ grupė