Netradicinė spalvota savaitė

Paskelbta: Antradienis, 04 Vasario 2014

Lopšelyje – darželyje „Saulutė“ priešmokyklinėje „Kiškučių“ grupėje vyko netradicinė „Spalvota savaitė“. Iš anksto su vaikais susitarėme, kad kiekvieną dieną dėvėsime skirtingos spalvos aprangą. Visi kartu nusprendėme, kad antradienis bus geltonos spalvos diena, trečiadienis – raudonos, ketvirtadienis – žalios, o penktadienis – mėlynos spalvos diena. Įdomu buvo ir tai, kad kiekvieną dieną ragavome skirtingos spalvos vaisius – „geltoną“ dieną valgėme bananus ir ragavome citrinas, „raudoną“ dieną valgėme raudonuosius obuolius, „žalią“ dieną skanavome mangus ir avokadus, o „mėlynąją“ dieną ragavome pačias sveikiausias uogas – mėlynes. Aptarėme valgomų vaisių formą, dydį, skonį bei naudą mūsų sveikatai.

 Netradicinės savaitės metu vaikai susidomėję klausėsi nuotaikingo pasakojimo apie Spalviukus, kurie buvo labai draugiški ir ėjo vieni pas kitus į svečius. Vaikai sužinojo, kaip maišant spalvas išgaunami  įvairūs atspalviai. Tai jie galėjo išbandyti maišydami spalvas ir pūsdami jas šiaudeliu. Vaikams pavyko išgauti nuostabių formų ir spalvų gėles, medžius, lašelius ir spalvotus taškelius. Kiekvieną dieną su vaikais kalbėjomės apie spalvas mus supančioje aplinkoje bei gamtoje. Susipažinome su linksmomis ir liūdnomis spalvomis ir jų fone piešėme savo nuotaiką „Veidelius“.  Taip pat su vaikais kūrėme „Spalvotą knygelę“: skaitėme ir iliustravome įvairius eilėraščius apie spalvas, piešėme ir mokėmės kopijuoti  raštą, raides ar net visą ketureilį. Kiekvieną dieną žaidėme labai linksmą spalvų žaidimą: „Pasivaikščioti eina tie, kurie turi geltoną (raudoną, žalią....) spalvą“. Paskutinę ,,mėlyną“ savaitės dieną, kalbėjomės apie vandenį, jo svarbą žmogui, švaros reikšmę sveikatai. Balto popieriaus lapus vaikai pavertė ,,audringomis“ jūromis, ant daugybės bangelių „suposi“ išlankstyti ir nuspalvinti laiveliai. „Spalvotą savaitę“ užbaigėme pūsdami įvairiaspalvius balionus bei aptarėme, ką naujo ir įdomaus sužinojome apie spalvas ir kas buvo įdomiausia. Esame dėkingi tėveliams, dalyvavusiems mūsų veikloje, padėjusiems ,,nuspalvinti“ savaitę pačiomis gražiausiomis spalvomis.

„Spalvota savaitė“ tikrai buvo spalvinga,  įdomi, pilna netikėtumų ir teigiamų emocijų. Netradicinės ugdymo dienos ne tik paįvairina ugdymo(si) procesą, bet ir skatina vaikų kūrybiškumą, saviraišką bei dovanoja vaikams daug džiugių ir nepamirštamų akimirkų.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

      Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Sandra Leonavičienė