Išvyka

Paskelbta: Ketvirtadienis, 03 Lapkritis 2016

            Spalio 26 dieną su „Pelėdžiukų“ ir „Ežiukų“ grupės vaikais, aplankėme  Alytaus apskrities vyriausio policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariatą (toliau – Prienų r. PK)     Gausų mūsų būrį pasitiko Prienų r. PK veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Edita Kubilienė. Ji aprodė  Prienų r. PK patalpas, laikino sulaikymo kameras. Supažindino mus su pareigūnų bičiuliu Amsiu, teorines žinias perteikė praktiškomis situacijomis, rodydama ir komentuodama filmukus - „Amsio patarimai vaikams“. Su dideliu susidomėjimu vaikai stebėjo įvairias situacijas, komentavo, uždavė ir atsakinėjo į užduodamus klausimus.

  Prienų migracijos grupėje vaikus pasitiko Alytaus apskrities VPK Prienų migracijos grupės viršininkė Jovita Petkevičienė. Ji suteikė informacijos apie asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus, bei jų gavimą. Parodė biometrinių duomenų registravimo įrangą, vaikai turėjo galimybę gyvai stebėti patį procesą.

Prienų rj. PK veiklos skyriaus tyrėja Jurgita Juodsnukienė supažindino mus su procesiniais dokumentais, rodė kaip yra siuvama baudžiamoji byla.

Prienų raj. PK reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis Vaidas Miliauskas, kieme mažiesiems parodė policijos automobilį, supažindino su policijos specialiomis priemonėmis - liemenėmis, ginklais, sulaikymo priemonėmis.

„Saulutės“ auklėtiniai, kupini įspūdžių ir gavę dovanų po atšvaitą, atsisveikino su pareigūnais iki sekančio karto. Nuoširdus ačiū Alytaus apskrities vyriausio policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato darbuotojams už šiltą priėmimą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtoja Lidija Kubilienė