Projektas „Tik laisvi užaugom dideli“

Kategorija: 2020 - 2021 m.m. Paskelbta: Ketvirtadienis, 08 Balandis 2021 Autorius Super User

    Vasario - kovo mėnesiais mūsų darželyje buvo vykdomas projektas „Tik laisvi užaugom dideli“, kuriuo siekėme ugdyti vaikų pilietiškumą, tautiškumą, savęs kaip Lietuvos piliečio suvokimą. Projekto uždaviniai buvo skatinti vaikus domėtis gimtosios šalies istorija, siekiant ugdyti meilę Lietuvai, supažindinti vaikus su tautine simbolika: vėliava, herbu, himnu, skatinti ugdytinių saviraišką, kūrybingumą.

    Kalbėjomės su vaikais, kodėl mums svarbios lietuviškos šventės. Kas įvyko Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją? Kas yra laisvė? Kad ,,lietuviais esame mes gimę“ prisimename ne tik per Vasario 16-osios ar Kovo 11-osios šventes. Kartkartėmis, pasitaikius progai, o ir visai be progos kalbame su vaikais apie  Lietuvą, apie joje gyvenusius ir gyvenančius žmones, kurie visais laikais garsino mūsų šalį ir ją tebegarsina.

    Labai džiugu, kad visa darželio bendruomenė aktyviai dalyvavo parodoje „Mano dovana Lietuvai“. Darželis buvo išpuoštas viena už kitą gražesnėmis pilimis iš antrinių žaliavų.

    Šventei „Eilėraščių pynė Lietuvai“ vyresnieji vaikai išmoko daug gražių eilėraščių bei dainelių  apie Lietuvą. Jie buvo apdovanoti padėkomis ir atminimo dovanėlėmis.

    Nuo mažens vaikai turi suprasti, jog  reikia visiems pasistengti, kad Lietuvoje būtų gera gyventi, dirbti ir mylėti, kad galėtume didžiuotis gimę Lietuvoje.

    Dėkojame tėveliams prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo.

    Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtoja Jolanta Juodsnukienė

Peržiūros: 461