„RUDENĖLIO TAKELIU AŠ JUDU, KALBU, KURIU...“

Kategorija: 2021 - 2022 m.m. Paskelbta: Ketvirtadienis, 04 Lapkritis 2021 Autorius Super User

     Rausta lapai
     Pamažu.
     Rudenėli,
     Kaip gražu...

    Ruduo – tai nuostabus metų laikas, kai gamtos spalvų grožis, derliaus džiaugsmai ir besidraikantys voratinkliai jaudina mus ir žadina kūrybiškumą.

    Rugsėjo - spalio mėnesiais mūsų darželyje buvo vykdomas projektas „Rudenėlio takeliu aš judu, kalbu, kuriu...“. Auklėtojos su vaikais daug kalbėjosi apie rudenį, jo požymius gamtoje, besikeičiančias medžių spalvas, o taip pat vaisius, daržoves, grybus ir kitas rudens gėrybes, sužinojo jų naudą bei svarbą žmogaus gyvenime. Daržoves ir vaisius vaikai ragavo, tyrinėjo, gamino iš jų įvairias salotas, kūrė darbelius, piešė, lipdė, aplikavo. Išmoko nemažai mįslių, klausėsi pasakų rudens tematika. Didelį dėmesį skyrėme sveikai gyvensenai. Vaikai daug judėjo, sportavo, lavino kalbą ir muzikinius gebėjimus. Kiekvieną dieną stebėjome besikeičiančią aplinką, aptarėme rudens požymius gamtoje.

    Darželio vaikai su tėvais ir pedagogais, džiaugdamiesi gražiu rudenėliu, visą savaitę rinko gamtinę medžiagą, aptarė išvaizdą, naudingas savybes, grožėjosi įvairove ir spalvomis, gamino darbelius, piešė ir kūrė bendrą darželio kompoziciją - Mandalą. Jos kūrimo procesas ypač naudingas vaikams, padedantis formuoti pozityvų savęs vertinimą, nusiraminimą, skatinantis vaikų kūrybiškumą. Kompozicija spalvinga, žavinti originalumu, fantazija ir kūrybiškumu.               

    Dalyvavimas šiame rytmetyje sutelkė grupių bendruomenes, paskatino net ir nedrąsiausius išreikšti save, įkvėpė burtis dažniau ir dar kartą įrodė, kad leistis į kūrybinę kelionę kur kas smagiau, kai toje kelionėje esi ne vienas. Štai kokią gražią Mandalą sukūrė viso darželio vaikučiai bei pedagogai. Visą savaitę džiaugėmės šiuo nuostabiu kūriniu, o po to nusprendėme šiomis gėrybėmis pavaišinti ir miško žvėrelius. Padedant tėveliams, talkininkaujant vaikams, visos rudens gėrybės buvo nugabentos į mišką.

    Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Auklėtojos: Vilma Kizevičienė , Danutė Ivanauskienė

Peržiūros: 326