Pyragų diena suvienijo kilniam tikslui

Kategorija: 2023-2024 m.m. Paskelbta: Antradienis, 14 Lapkritis 2023 Autorius Super User

Kai saulės spindulių vis mažėja, o šventinės lemputės dar neįžiebtos, Pyragų diena – puiki proga pasidalinti savo šiluma ir gerumu.

Lapkričio 6 d. švenčiama Pyragų diena. Šia proga įvairiose organizacijose, įstaigose, mokyklose, darželiuose organizuojami renginiai, kviečiant žmones kepti pyragus, pyragaičius bei juos pardavinėti savo kolegoms, bendruomenės nariams, o surinktas lėšas paaukoti pasirinktai nevyriausybinei organizacijai, labdaros ir paramos fondui ar kitam konkrečiam kilniam tikslui.

Šiemet mūsų darželio kolektyvas, kartu su Prienų rajono administracija, ėmėsi iniciatyvos ir taip pat suorganizavo Pyragų dieną. Jos metu surinktas lėšas buvo nuspręsta paskirti Mamų Unijos globojamai mergaitei Silvijai. Mažai, vos pusantro mėnesio mergytei, susirgusiai akies vėžiu (retinoblastoma), kuris gydomas Šveicarijoje. Šią dieną vaikučiai dalinosi savo gamintais saldumynais ne tik įstaigoje, bet ir lankėsi Prienų rajono savivaldybėje, kur buvo maloniai priimti Prienų rajono mero Alvydo Vaicekausko.  

Sutinkate, kad gabalėlis gardaus pyrago gali praskaidrinti niūrią dieną? Pasirodo, pyrago gabalėlis gali ženkliai daugiau, o puikus to įrodymas – Pyragų diena, per kurią Prienų lopšelio-darželio ,,Saulutė“ bendruomenė ir Prienų rajono savivaldybės administracija dalijosi skanėstais ir aukojo, kad paremtų vėžiu sergančius vaikus. Ačiū už Jūsų gerumą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Laura Revinskienė

Peržiūros: 106