Šventinis rytmetis „Lietuvos šalelėj skamba mūs dainelės“

Paskelbta: Trečiadienis, 20 Vasario 2019

Vasario 16-oji – ypatinga šventė visai Lietuvai, neišskiriant ir pačių mažiausiųjų. Minint šią svarbią datą, vasario 15 dieną lopšelio - darželio „Saulutė“ salėje  vyko šventinis rytmetis  „Lietuvos šalelėj skamba mūs dainelės“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Į salę sugužėjo visi darželio vaikučiai, pasipuošę tautiniais rūbais ir tautine atributika: emblemomis, vėliavėlėmis. Šventinę nuotaiką sukūrė vaikų ir tėvelių eksponuojama piešinių paroda „Tau, Lietuva“. Šventės organizatorės -  meninio ugdymo pedagogė Ž. Kondrotienė, auklėtojos:  D. Ivanauskienė ir V. Kizevičienė pakvietė visus sugiedoti tautinę giesmę.

Vaikai susipažino su Lietuvos ženklais (vėliava, herbu, vyčiu), įtvirtinome turimas žinias apie savo gimtąją šalį. Šventinio rytmečio metu skambėjo gražiausi eilėraščių posmai, dainos, kuriais ugdytiniai pasveikino Lietuvą. Vaikai sužinojo į kokius regionus skirstoma Lietuva, kad įvairiuose Lietuvos kampeliuose žmonės kalba skirtingomis tarmėmis. Klausėsi dzūkų, žemaičių, aukštaičių ir suvalkiečių tarmių. Vaikai įsitikino, kokia graži ir skambi mūsų kalba, kad lietuvių kalboje yra tokie gražūs žodžiai, kaip mama, saulė, žemė, duona...

 

 Deklamuojant eilėraštį apie duoną, į salę iškilmingai buvo įnešta duona, kuria vaikučiai ir svečiai vaišinosi šventės pabaigoje. Ugdytiniai  išsakė patarles ir priežodžius apie darbą, minė mįsles, sugalvojo gražių, mažybinių žodžių duonai.

Skambant dainai „Nupiešiu Lietuvą“ į sceną atskubėjo mažieji „Kiškučių“ grupės vaikučiai su savo auklėtoja, nes norėjo pademonstruoti savo nupieštus piešinukus ir kartu padainuoti.

Prisistatė ir visus pasveikino su Lietuvos 101-uoju gimtadieniu ir patys mažiausieji „Peliukų“ grupės auklėtiniai. Visi kartu deklamavo eilėraštį „Mano gimtinė“, kuriame apdainuotas Prienų kraštas. Po to visus svečius auklėtoja vaišino skaniu lietuvišku sūriu.

Renginyje nuskambėjo daug gražių žodžių, skirtų Gimtinei, Tėvynei Lietuvai. Tai puikus laikas skiepyti vaikų širdelėse pilietines ir tautines vertybes, supratimą, jog vaikai yra tautos ateitis. Norėtųsi, kad jie visą laiką taip mylėtų ir gerbtų savo brangiąją šalį ir jos žmones.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

„Ežiukų“ grupės auklėtojos