Akcija „Rieda ratai rateliukai“ - 2021

Kategorija: 2021 - 2022 m.m. Paskelbta: Ketvirtadienis, 30 Rugsėjis 2021 Autorius Super User

     Rugsėjo 22-osios dienos rytą, nors danguje plaukė juodi debesys ir lietus rodės kaupiasi, lopšelio – darželio „Saulutė“ bendruomenė nepabūgo ir prisijungė prie RIUKKPA organizuojamos  akcijos  „Rieda ratai rateliukai“, skirtos  paminėti Europos judriajai savaitei ir Tarptautinei dienai be automobilio.

     Šios akcijos tikslai - skatinti vaikų fizinį aktyvumą, sudominant netradicine veikla; supažindinti su ekologiškomis, alternatyviomis automobiliui susisiekimo priemonėmis.

     Į darželio kiemelį visi susirinko pademonstruoti savo gebėjimus su kuo įdomesnėmis ir įvairesnėmis „ratuotomis priemonėmis“ (dviračiais, paspirtukais, riedučiais, vaikiškais automobiliais,  stumdami karučius, lėlių vežimėlius).

     Akcijos metu aptarėme, kuo ši diena ypatinga ir išskirtinė, prisiminėme saugaus eismo kelyje taisykles. Tai galimybė nors vieną dieną atsisakyti automobilio ir sumažinti oro taršą, triukšmą bei eismo intensyvumą. Smagu, kad galėjome aktyviai judėti ne tik darželio teritorijoje, bet ir už jos ribų. Tiek maži, tiek dideli patyrė daug džiugių emocijų.

    Nuotraukos fotogalerijoje

Auklėtoja Jolanta

Peržiūros: 278