Darželio komanda dalyvavo LTMŽ festivalyje Kaune

Kategorija: 2023-2024 m.m. Paskelbta: Ketvirtadienis, 09 Gegužė 2024 Autorius Super User

Lietuvoje prasidėjo jau dešimtus metus organizuojamo projekto „Lietuvos mažųjų žaidynės 2024“  finaliniai festivaliai.  Šiemet įvairiose Lietuvos vietose vyks penki dideli sporto renginiai Kaune, Jonavoje, Panevėžyje, Vilniuje ir Palangoje.

Finalinių festivalių tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą, suteikti  judėjimo džiaugsmą bei sudaryti sąlygas bendradarbiauti ir varžytis su bendraamžiais iš kitų Lietuvos ugdymo įstaigų. Didžiųjų festivalių metu skirtingų įstaigų suburtos komandos kviečiamos įsitraukti į įvairius fizinio aktyvumo žaidimus.

Gegužės 4 dieną pirmame finaliniame festivalyje dalyvavo ir Prienų lopšelio-darželio „Saulutė“ komanda: Ainis, Vajana, Tauras, Lėja, Matas ir Austėja kartu su IU vyresniosiomis mokytojomis Laura Revinskiene ir Inesa Tamošiūniene.

Renginio metu vaikus aplankė bei motyvacija sportuoti dalinosi Lietuvos olimpinė šaudymo į skriejančius taikinius čempionė, LTOK prezidentė, TOK narė Daina Gudzinevičiūtė.

Festivalis prasidėjo linksma ,,Ąžuolo“ mankšta, vėliau vaikai dalyvavo dešimtyje įvairių rungčių.  Ugdytiniai žaidė kamuoliukų mūšį, piešė dovanas dešimtąjį gimtadienį švenčiančiam projektui, atliko užduotis su spalvinguoju „parašiutu“, bei dalyvavo įvairiose estafetėse.

Komanda labai aktyviai ir šauniai atliko visas užduotis, tad žinoma gavo ir apdovanojimus.  Lietuvos mažųjų žaidynių nugalėtojais paskelbti visi festivalių dalyviai, jiems įteikti medaliai ir nugalėtojų taurė, taip pat atminimo dovanėlės. Visa komanda grįžo kupina nuostabių emocijų.

Lietuvos mažųjų žaidynes nuo 2020 m. globoja pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, organizatoriai – LTOK ir RIUKKPA.

Ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja Inesa Tamošiūnienė

Peržiūros: 51