Dalyvavome projekte ,,Žalioji palangė"

Paskelbta: Antradienis, 15 Gegužė 2012

        

        Kovo – balandžio mėnesiais mūsų darželyje buvo įgyvendinamas projektas „Grąžinkime gamtai spalvas“. Vaikučiai buvo skatinami mylėti ir puoselėti savo krašto gamtą. Projekto metu iškeltuose inkilėliuose jau švilpauja varnėnai, džiugindami mūsų mažuosius. Visos darželio grupės aktyviai įsijungė į Nemuno kilpų regioninio parko lankytojų centro organizuojamą projektą  - „Žalioji palangė“. Vaikai pasikvietę pagalbon tėvelius sėjo sėklytes, persodino daigelius ir puošė savo palanges prieskoniniais, kaktusiniais, žydinčiais augalėliais ir daržovėmis. Grupių palangės pražydo įvairiaspalviais žiedais. Nuotraukos, kuriose užfiksuota darbo eiga ir rezultatai nusiųstos organizatoriams.

       „Boružiukų“ grupės vaikučiai pasikvietė floristę Rūtą, kuri papasakojo kaip reikia prižiūrėti kambarinius augalus, kad jie mus džiugintų savo įvairiaspalviais žiedais ir žaluma. Rūta priminė vaikams, kad žiemą globojamas paukštelis atsidėkoja savo giesmele, o prižiūrimas augalėlis – savo grožiu. Dėkojame floristei Rūtai, kad aplankė mažuosius „boružiukus“.

       Skatindami vaikus mylėti ir puoselėti savo krašto gamtą – neskriausti mažo vabalėlio, pagelbėti žiemojančiam paukšteliui, gyvūnėliui, užauginti medelį ar mažą augalėlį, tikimės, kad mūsų  auklėtiniai užaugs tikrais savo krašto gamtos puoselėtojais ir mylėtojais.

 

Auklėtoja J. Aksomaitytė