Susitikimas su Prienų visuomenės sveikatos priežiūros biuro specialiste

Paskelbta: Penktadienis, 31 Kovas 2017

      Kovo 15 dieną „Voveriukų“ ir „Pelėdžiukų“ grupių vaikučius aplankė vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Birutė Vitkauskaitė. Ji atvyko iš Prienų visuomenės sveikatos priežiūros biuro papasakoti vaikams apie dantukų priežiūrą. Vaikučiai su savo dantų šepetėliais parodė, kaip valosi dantukus. Na, o specialistė, atsinešusi dantų muliažą ir didelį dantų šepetėlį demonstravo, kaip reikia taisyklingai valyti dantukus. Žiūrėjome filmuką apie dantukus. Specialistė mūsų mažiesiems paaiškino, kad norint išvengti ėduonies dantukus reikia valyti du kartus per dieną - ryte ir vakare vaikiška dantų pasta, o šepetėlį keisti kas tris mėnesius. Viešnia priminė, kad reikia nepamiršti kas pusę metų apsilankyti pas dantų gydytoją, o esant būtinybei tai daryti ir dažniau. Paklausti, ar kasdien valo dantukus, vaikai sąžiningai prisipažino, kad tai daro ne visada. Jei nuo pat mažens vaikus  įpratinsime valyti dantukus ir juos prižiūrėti, tai mūsų mažieji ilgiau džiaugsis savo gražia šypsena. Svarbu kuo ankščiau  įdiegti vaikui teisingus burnos higienos įpročius, kad jis galėtų džiaugtis sveikais dantimis visą gyvenimą.

Kovo 22-ąją, minėjome Pasaulinę vandens dieną. Todėl mus ir vėl aplankė vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Birutė Vitkauskaitė.  Pagrindinis  susitikimo tikslas  sužinoti iš kur žmonės, augalai bei gyvūnai gauna vandens. Suprasti vandens reikšmę žmogaus sveikatai, skatinti taupiai naudoti vandenį. Vaikai buvo supažindinti su vandens savybėmis bei jo panaudojimo galimybėmis.  Visi atlikome bandymą: stebėjome, kaip nudažytame vandenyje keičiasi Pekino kopūsto lapo spalva.

Specialistė prisiminė atsargaus elgesio taisykles prie vandens telkinių. O iš kur atsiranda švarus vanduo ant mūsų stalo, padėjo išsiaiškinti pažintinis filmas.

Dėkojame sveikatos priežiūros specialistei Birutei už įdomiai perteiktas vaikams žinias.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Auklėtoja J. Juodsnukienė